Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Campagne klimaatverandering en UNESCO

De klimaatverandering. Hoever laten we het komen?
Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Gepubliceerd op maandag 26 november 2007

Campagne klimaatverandering en UNESCO

Bovenstaande vraag stelden we ons spontaan bij het lezen van het rapport Case Studies on Climate Change and World Heritage waarin het Werelderfgoedcentrum van de UNESCO aan de hand van voorbeelden uit 26 werelderfgoedsites aantoont hoe de klimaatverandering zich nu al serieus laat voelen en schetst hoe ernstig de bedreiging is voor ons meest kostbare natuurlijk en cultureel erfgoed.

Om meer mensen te doen stilstaan bij deze vraag en hen te prikkelen om zich beter over het onderwerp te informeren, trekken we in november en december 2007 letterlijk en figuurlijk de straat op met een sprankelende campagne rond het fictieve schoenmerk Floodware. Er komen affiches in horecazaken en winkelruimtes in de grote steden van de Vlaamse provincies en in winkelstraten stappen we met flyers op shoppers af. Als klapstuk proberen we het trend- en modegevoelige lezerspubliek van het weekblad Flair met een campagneboekje en een advertentie te verleiden tot een onenightstand of een duurzame relatie met deze site en UNESCO.

UNESCO is zich al langer bewust van de ernst en het belang van de klimaatkwestie. Met programma's op het gebied van natuur- en sociale wetenschappen, cultuur, communicatie en onderwijs is de Organisatie een uitgelezen forum voor het bespreken van de klimaatverandering en de invloed ervan op de maatschappij. Talrijke activiteiten spitsen zich toe op het vergroten van de wetenschappelijke kennis over alle aspecten van het klimaat, op het nagaan hoe mens en milieu reageren op klimaatverandering, op het uitzoeken hoe de schadelijke gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk beperkt kunnen worden en op het verzamelen van data die bij dit alles kunnen helpen. Op die manier levert  UNESCO een wezenlijke bijdrage tot de oplossing van het klimaatprobleem.

Download de campagneposter.

 

Publicaties


We bieden een aantal publicaties aan waarin je meer te weten komt over de gevolgen van klimaatverandering voor het werelderfgoed en over hoe UNESCO meewerkt aan de oplossing van het klimaatprobleem.

De impact van klimaatverandering op werelderfgoed

Een vlotte samenvatting van het uitgebreide UNESCO-rapport over hoe de klimaatverandering het werelderfgoed aantast en bedreigt en over hoe erg het wordt als we er niets aan doen.

Overzicht klimaatprogramma's van de UNESCO

Een ruime greep uit de verschillende programma's die de UNESCO ontwikkelt of ondersteunt om meer te weten te komen over de klimaatverandering en over hoe we er best op kunnen reageren.

 

Meer informatie

 

Laat een reactie achter