Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Sharing a World of Difference, The Earth's Linguistic, Cultural and Biological Diversity

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Gepubliceerd op donderdag 5 april 2007

Sharing+a+World+of+Difference%2c+The+Earth%26%2339%3bs+Linguistic%2c+Cultural+and+Biological+DiversityIn een wereld die steeds meer gekenmerkt wordt door globalisering zijn we ons steeds meer bewust van zowel onze eenheid als onze verscheidenheid. Een van de negatieve gevolgen van deze evolutie is de bedreiging van een van onze grootste rijkdommen: ons linguïstisch erfgoed. Weinig mensen realiseren zich dat het verlies van talen gepaard gaat met het verlies van kennis over ons milieu. Dit boekje werpt een klare kijk op de complexe interrelaties tussen de linguïstische, culturele en biologische diversiteit van onze planeet - in één woord onze bioculturele diversiteit genoemd. Deze publicatie is een algemene kennismaking met een complex domein die een aantal van de belangrijkste uitdagingen op een rijtje zet en de duurzame ontwikkeling beschouwt vanuit cultureel en educatief perspectief.


U kan het boek rechtstreeks bestellen via Unesco Publishing: bestel hier

Laat een reactie achter