Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

The Changing Face of the Earth

Bruno Vrielynck en Philippe Bouysse
Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Gepubliceerd op woensdag 18 juli 2007
The+Changing+Face+of+the+EarthZo'n 250 miljoen jaar geleden zag onze planeet er compleet anders uit: alle continenten die we vandaag kennen vormden één geheel. Doorheen de geschiedenis van de Aarde brak dat geheel in stukken en dreven die delen uit elkaar, om tenslotte te komen tot de situatie die we vandaag kennen.

Dit werk illustreert de negen belangrijke stappen in het breken van dat ene supercontinent. Voor elk van die stappen is er een kaart met uitleg zodat je als het ware een film voor je ogen ziet afspelen van hoe het geologisch gezicht van de Aarde gevormd werd. De laatste twee van de elf kaarten tonen de continenten en de geologie van onze planeet vandaag. De uitleg is afgestemd op een breed publiek en als je struikelt over specifiek jargon, brengt de achteraan opgenomen verklarende woordenlijst soelaas.


U kan het boek rechtstreeks bestellen via Unesco Publishing: bestel hier

Laat een reactie achter