Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Biosfeerreservaten: toonbeelden van duurzame ontwikkeling

De biosfeerreservaten van UNESCO zijn zonder meer pioniers op het vlak van duurzame ontwikkeling. Een frisgroene poster met een gezonde blos zet ze in het zonnetje.
Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Gepubliceerd op donderdag 10 november 2011

Biosfeerreservaten: toonbeelden van duurzame ontwikkelingHet Mens- en Biosfeerprogramma van UNESCO (MAB) voert al veertig jaar lang onderzoek naar innovatieve methoden om natuurbehoud en de bescherming van biodiversiteit te verzoenen met sociale en economische ontwikkeling. Het werkte met andere woorden reeds aan duurzame ontwikkeling voor het begrip gedefinieerd was en algemeen ingang vond.

Het wereldwijd netwerk van biosfeerreservaten vormt het speerpunt van het MAB-programma. Biosfeerreservaten zijn bijzondere natuurgebieden die samen alle op aarde voorkomende ecosystemen vertegenwoordigen en waar duurzame ontwikkeling in de praktijk wordt gebracht door alle betrokkenen, gaande van wetenschappers tot de lokale bevolking.

Een fraaie poster, gepubliceerd door het UNESCO Platform Vlaanderen, biedt niet alleen een verfrissende en kleurrijke kijk op de natuurpracht van biosfeerreservaten maar vertelt ook meer over hoe ze werken en bijdragen tot de oplossing van globale problemen zoals klimaatverandering, het verlies aan biodiversiteit en de achteruitgang van ecosystemen.

Poster Biosfeerreservaten: toonbeelden van duurzame ontwikkeling

De poster Biosfeerreservaten: toonbeelden van duurzame ontwikkeling (85 x 59 cm) is gratis te bestellen via info@unesco-vlaanderen.be

1 Reactie op “Biosfeerreservaten: toonbeelden van duurzame ontwikkeling”

 1. Gravatar of de staerckede staercke
  Geplaatst op vrijdag 10 januari 2014 at 17:11:08

  Beste

  graag hadden wij bovenstaande poster aangevraagd. Indien jullie nog posters hebben, hangen wij ze graag omhoog in onze UNESCO-school.

  Mvg

  Piet De Staercke
  KA Koekelberg
  Felix Vande Sandestraat 17
  1081 Brussel

Laat een reactie achter