Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
557 artikels
artikelartikelTroeven van de conventie culturele diversiteitMasterclass in Antwerpen stelt de Unesco-conventie van 2005 voor en onderzoekt het potentieel ervan voor het cultureel-erfgoedbeleid in Vlaanderen.
artikelartikelStudenten onderhandelen over erfgoed in conflictgebiedenDeelnemers van de eerste Vlaams-Nederlandse MUNESCO zoeken naar oplossingen voor erfgoed in conflictgebieden zoals Syrië en Irak.
artikelartikelMUNESCO 2015: Simulatie van internationaal diplomatiek overleg over erfgoed onder vuurLeerlingen van Vlaamse en Nederlandse secundaire Unescoscholen buigen zich over erfgoed in conflictgebieden zoals Syrië en Irak.
artikelartikelHilde Crevits op Algemeen Beleidsdebat UnescoVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits roept op tot een mondiaal kader voor de erkenning van hogeronderwijskwalificaties.
artikelartikelUitvoerende Raad beëindigdDe Uitvoerende Raad beveelt nieuwe accenten aan om mee te werken aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.
artikelartikelUnesco-resolutie tikt Israël op de vingersEen resolutie van de Uitvoerende Raad levert kritiek op de wijze waarop Israël de toegang tot heilige plaatsen beperkt.
artikelartikelKosovo kandidaat lidstaat UnescoDe Uitvoerende Raad van Unesco zet het licht op groen voor een stemming over de toetreding van Kosovo tot de Organisatie.
artikelartikelOmstreden voorstel over het erfgoed in Jeruzalem zorgt voor beroeringEen resolutie over Jeruzalem doet stof opwaaien in de Uitvoerende Raad van Unesco.
artikelartikelOppassen voor onethische aanpassing erfelijke eigenschappenUnesco-panel van experts vraagt tijdelijk verbod op de genetische bewerking van de menselijke kiembaan en breed debat over de genetische modificatie van het menselijk DNA.
artikelartikelUitreiking Belgische L'Oréal-UNESCO For Women in Science beurzenDrie jonge Belgische wetenschapsters kunnen een doctoraat aanvatten dankzij het nationale luik van het For Women in Science programma van Unesco en L'Oréal.
artikelartikelGezocht: documentair erfgoed van wereldbelangVlaanderen start een procedure om documentair erfgoed te verzamelen dat in aanmerking komt voor een internationale Unesco-erkenning.
artikelartikelBescherming en toeristisch potentieel van cultureel onderwatererfgoedEen informatiebijeenkomst in het Europees parlement wil een aanzet zijn tot een betere bescherming van cultureel onderwatererfgoed en tot het vergroten van de toeristische aantrekkingskracht ervan.
artikelartikelBeiaardiers krijgen oorkonde van UnescoDe erkenning van de Belgische beiaardcultuur door Unesco is in Brussel gevierd met een plechtigheid en enkele bijzondere beiaardconcerten.
artikelartikelTopvrouw Unesco in BrusselDe directeur-generaal van Unesco zat samen met vertegenwoordigers van de EU en met de Vlaamse minister-president om te overleggen over gezamenlijke acties.
artikelartikelDe grootste jukebox ter wereld staat in BrusselUnesco erkende de Belgische beiaardcultuur als schoolvoorbeeld van het borgen van immaterieel cultureel erfgoed. Op 18 september wordt de beiaard van de de Sint-Goedele en Sint-Michielskathedraal daarom de grootste jukebox ter wereld.
artikelartikelOpmars van industrieel erfgoed op Unesco WerelderfgoedlijstDe jaarlijkse bijeenkomst van het Werelderfgoedcomité erkende 24 nieuwe werelderfgoedsites. Opmerkelijk is dat er dit jaar verschillende voorbeelden van industrieel erfgoed zijn ingeschreven op de Werelderfgoedlijst.
artikelartikelUnesco sluit partnerschap voor betere erfgoedbeschermingUnesco heeft voortaan toegang tot de nieuwste satelliettechnologie om de toestand van erfgoed tijdens conflicten en na natuurrampen te evalueren.
artikelartikelBasisschool Het Noordveld in de prijzenLeerlingen trokken op daguitstap dankzij hun winnende foto's voor de wedstrijd rond erfgoed van de Vlaamse Unesco Commissie.
artikelartikelUnesco wil betere bescherming van erfgoed in conflictgebiedenEen coalitie wil de strijd tegen illegale handel in cultuurgoederen stroomlijnen en regeringen en andere actoren mobiliseren voor erfgoedbescherming.
artikelartikelWat kan er gedaan worden aan online haatzaaierij?Unesco stelt een studie voor die onderzoekt hoe het online haatzaaien kan worden bestreden zonder de vrijheid van meningsuiting te schenden.