Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
607 artikels
artikelartikelHelp onze oceanen beschermenNieuwe campagne benadrukt het belang van oceanen voor onze gezondheid en geeft praktische tips om de gezondheid van de oceaan te helpen verbeteren.
artikelartikelWereldfeest Dunia met dans, muziek en verhalenOp zaterdag 30 juli wordt een wereldmarkt opgetrokken op het strand van Oostduinkerke. Er zijn tal van activiteiten om jong en oud te plezieren.
artikelartikel21 nieuwe inschrijvingen op WerelderfgoedlijstHet Werelderfgoedcomité is vervroegd afgesloten met de bekendmaking van 21 nieuwe inschrijvingen op de Werelderfgoedlijst.
artikelartikelWoning Guiette in Antwerpen is werelderfgoedHet architecturale oeuvre van Le Corbusier is ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Gebouwen in 7 landen kregen het werelderfgoedlabel, waaronder de woning Guiette in Antwerpen.
artikelartikelBeweging op de rode lijst van het werelderfgoedDe historische monumenten van Mtskheta in Georgië verdwijnen van de rode lijst maar het historisch stadscentrum van Sachrisabz in Oezbekistan komt er op.
artikelartikel5 sites in Libië toegevoegd aan Lijst van het Bedreigd WerelderfgoedConflict en instabiliteit in Libië vormen ernstige bedreiging voor het werelderfgoed van het land.
artikelartikelDjenné op rode lijst van het werelderfgoedDe Malinese historische stad met zijn leemarchitectuur kan onvoldoende beschermd worden omwille van de onveiligheid in de regio.
artikelartikelVlaamse artiesten voor #Unite4HeritageResultaat van een kunstcampagne rond de fragiliteit van ons eigen cultureel erfgoed.
artikelartikelNieuw multilateralisme voor de 21ste eeuwIrina Bokova, directeur-generaal van Unesco, bezocht het Vlaams Parlement en sprak er over een nieuw multilateralisme om nieuwe uitdagingen aan te pakken.
artikelartikelPositief advies voor erkenning architecturale oeuvre van Le CorbusierEen adviesorgaan van Unesco is gewonnen voor de inschrijving van het architecturale oeuvre van Le Corbusier op de Werelderfgoedlijst. De woning Guiette in Antwerpen is een van de genomineerde gebouwen.
artikelartikelOnderwijshervorming zal afvallingsrace niet stoppenGuido Ooghe pleit voor een gepersonaliseerde diplomamap, met de behaalde eindtermen opgelijst. Dat maakt bijsturen makkelijker.
artikelartikelKlimaatverandering bedreigt iconisch werelderfgoed en toeristische trekpleistersDe gevolgen van klimaatverandering vormen een bedreiging voor de universele uitzonderlijke waarde van tal van werelderfgoedsites over heel de wereld, zo blijkt uit een nieuw rapport.
artikelartikelDe weg naar kwaliteitsvol onderwijs en levenslang leren voor iedereenOns land maakt deel uit van een internationaal comité dat de globale ontwikkelingsagenda voor onderwijs aanstuurt.
artikelartikelOnderwijs kan niet wachtenOp de humanitaire VN-top is een fonds voorgesteld dat hoopt meer middelen te kunnen investeren in het onderwijs van kinderen en jongeren in noodsituaties.
artikelartikelConferentie over cultureel erfgoed onder vuurUnesco organiseert een conferentie over de moedwillige vernietiging van cultureel erfgoed tijdens conflicten op 9 en 10 juni 2016 in Brussel.
artikelartikelHomo- en transfobie op school bestrijdenOp een Unesco-conferentie presenteerde Vlaams onderwijsminister Crevits het Vlaamse beleid voor de preventie van homo- en transfobie op school. Er is ook een wereldwijd rapport voorgesteld over hoe het onderwijs geweld tegen holebi's en transgenders kan voorkomen.
artikelartikelCultuur en de Duurzame OntwikkelingsdoelenEen debat buigt zich over de vraag welke rol cultuur speelt in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de wereldwijde ontwikkelingsagenda bepalen.
artikelartikelWat betekent een Brexit voor het wetenschappelijk onderzoek?Het wetenschappenrapport van Unesco staat stil bij de mogelijke gevolgen van een eventuele Brexit voor wetenschap en innovatie in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.
artikelartikelGids voor preventie van gewelddadig extremismeUnesco stelt een gids voor met praktische tips voor leerkrachten om het fenomeen van gewelddadig extremisme te bespreken in de klas.
artikelartikelVN door een onderwijsbril bekekenEen nieuwe website helpt leerkrachten en leerlingen secundair onderwijs om met de Verenigde Naties aan de slag te gaan in de klas.