Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
572 artikels
artikelartikelUnesco pleit voor onderwijs voor Syrische jongerenDe directeur-generaal van de Organisatie roept de internationale gemeenschap op om te investeren in onderwijs voor de Syrische jongeren om hen een toekomstperspectief te bieden.
artikelartikelHulp voor Syrische vluchtelingenkinderen in JordaniëMahmoud, een Syrische vluchteling en vrijwilliger van het informeel onderwijsprogramma van Unesco en de EU, beschrijft hoe zijn werk niet alleen zijn leerlingen maar ook hemzelf heeft geholpen.
artikelartikelOnderzoek naar lesgeven over de Holocaust in EuropaUnesco en de Europese Unie kondigen een nieuwe studie aan als vervolg op een eerder internationaal onderzoek.
artikelartikelStop het cultureel erfgoed van een ander niet in je reistasUnesco en Lonely Planet ijveren voor meer bewustzijn omtrent het belang van de bescherming van cultureel erfgoed en de strijd tegen illegale handel in cultuurobjecten.
artikelartikelWelk onderwijs voor de toekomst?Nieuwe publicatie biedt stof tot nadenken over hoe we het onderwijs moeten organiseren om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te halen.
artikelartikelUnesco op Wereld Economisch ForumUnesco topvrouw heeft duidelijke boodschap: vierde industriële revolutie moet er een van ontwikkeling zijn.
artikelartikelNieuwe focus voor Unesco's onderwijsrapportHet Global Education Monitoring Report wil ervoor zorgen dat het internationaal engagement voor onderwijs wordt waargemaakt.
artikelartikelDe Codex Eyckensis, het oudste handschrift bewaard in België, is online te bewonderenMaaseik maakt een uniek voorbeeld van documentair erfgoed wereldwijd beschikbaar door middel van digitalisering.
artikelartikel50 jaar waterprogramma's bij UnescoPublicatie stelt de verwezenlijkingen van Unesco's waterprogramma's voor en blikt vooruit naar de toekomst.
artikelartikelVlaanderen selecteert drie projecten voor Vlaams UNESCO TrustfondsIn het kader van de samenwerkingsovereenkomst met Unesco kent de Vlaamse regering middelen toe aan drie projecten die Vlaamse expertise internationaal uitdragen.
artikelartikelUnesco blij met klimaatakkoordReactie op de uitkomst van de klimaattop in Parijs en terugblik op de rol van Unesco op de conferentie.
artikelartikelUnesco-topvrouw blij met historische resolutie over jongerenDe VN-Veiligheidsraad neemt een resolutie aan over de bijdrage van jongeren aan vrede en veiligheid.
artikelartikelDe waarde van culturele en creatieve industrieënRapport geeft globaal overzicht van de bijdrage van 11 sectoren van culturele en creatieve industrieën aan de wereldeconomie.
artikelartikelUnesco topvrouw op klimaattopPleidooi voor een sterk klimaatplan en een brede betrokkenheid bij de uitvoering ervan.
artikelartikelUnesco is pleitbezorger van de oceanenOp de klimaattop in Parijs zet Unesco zich in om ervoor te zorgen dat de onderhandelaars voldoende aandacht besteden aan het belang en de rol van de oceanen.
artikelartikelTroeven van de conventie culturele diversiteitMasterclass in Antwerpen stelt de Unesco-conventie van 2005 voor en onderzoekt het potentieel ervan voor het cultureel-erfgoedbeleid in Vlaanderen.
artikelartikelStudenten onderhandelen over erfgoed in conflictgebiedenDeelnemers van de eerste Vlaams-Nederlandse MUNESCO zoeken naar oplossingen voor erfgoed in conflictgebieden zoals Syrië en Irak.
artikelartikelMUNESCO 2015: Simulatie van internationaal diplomatiek overleg over erfgoed onder vuurLeerlingen van Vlaamse en Nederlandse secundaire Unescoscholen buigen zich over erfgoed in conflictgebieden zoals Syrië en Irak.
artikelartikelHilde Crevits op Algemeen Beleidsdebat UnescoVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits roept op tot een mondiaal kader voor de erkenning van hogeronderwijskwalificaties.
artikelartikelUitvoerende Raad beëindigdDe Uitvoerende Raad beveelt nieuwe accenten aan om mee te werken aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.