Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
523 artikels
artikelartikelHet architecturale oeuvre van Le Corbusier genomineerd als werelderfgoedZeven landen dienen een werelderfgoednominatiedossier rond het architecturale oeuvre van Le Corbusier in bij Unesco.
artikelartikelJournalistiek na CharlieUnesco organiseerde een debat over journalistiek en interculturele dialoog als reactie op de recente terreur tegen de redactie van het Franse satirische blad Charlie Hebdo.
artikelartikelCall: UNESCO jongerenvertegenwoordigerDe Vlaamse Unesco Commissie (VUC) zoekt een jongerenvertegenwoordiger. Hij of zij wordt raadgevend lid van de commissie en zet zich in om het gedachtegoed van Unesco mee te helpen verspreiden onder de jeugd in Vlaanderen.
artikelartikelUnesco erkent beiaardcultuur in BelgiëUnesco heeft de beiaardcultuur in België geselecteerd als best practice voor de omgang met immaterieel cultureel erfgoed.
artikelartikelZoniënwoud kandidaat Unesco werelderfgoedOns land gaat onderzoeken of het Zoniënwoud in aanmerking komt voor een inschrijving op de Werelderfgoedlijst.
artikelartikelArmoedebestrijding moet de kern van ontwikkelingsdoelen vormenUnesco vindt dat de nieuwe ontwikkelingsdoelen die volgend jaar worden vastgelegd, een pak ambitieuzer moeten zijn op het gebied van de strijd tegen armoede.
artikelartikelUnesco Werelderfgoedconventie in gevaarAanhoudend politiek geïnspireerde beslissingen doen de geloofwaardigheid van de Werelderfgoedconventie en het Werelderfgoedcomité geen goed.
artikelartikelCultuur onder vuur in AntwerpenBuitenexpo over hoe omgegaan wordt met cultureel erfgoed in conflictgebieden.
artikelartikelRadio helpt verspreiding ebola tegenhoudenEen door Unesco ondersteunde radiozender informeert de bevolking in Sierra Leone over de gevaren en de verspreiding van het ebolavirus.
artikelartikelUnesco: Houd scholen buiten het conflictUnesco herhaalt oproep om de onschendbaarheid van scholen te respecteren en bereidt herstelplan voor.
artikelartikelScholen aanvallen is ernstige schending van het internationaal rechtScholen moeten veilige en onschendbare plekken zijn, ook - of vooral - tijdens conflicten. Jammer genoeg valt het pleidooi van Uneso in dovemansoren.
artikelartikelDuitsland lanceert internationaal Unesco-centrum rond duurzaam waterbeheerUnesco en Duitsland richten een nieuw centrum op om duurzaam waterbeheer te promoten en om de gevolgen van klimaatverandering in te dijken.
artikelartikelWat met het onderwatererfgoed van de Tweede Wereldoorlog?Deelnemers Unesco-conferentie willen snellere en betere bescherming voor het gezonken erfgoed van Wereldoorlog II.
artikelartikelCongres over onderwatererfgoed Wereldoorlog I richt steven naar de toekomstOm het onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog het respect en de bescherming te geven die het verdient, moeten we inzetten op sensibilisering en samenwerking.
artikelartikelWat kunnen we leren van het onderwatergoed van de Eerste Wereldoorlog?Internationaal wetenschappelijk congres in Brugge beklemtoont de waarde van gezonken erfgoed van Wereldoorlog I en vraagt meer respect voor zeemansgraven.
artikelartikelUnesco brengt lichtspektakel naar BruggeEen lichtshow brengt het onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog naar boven op de Burg.
artikelartikelMaritieme herdenking van Wereldoorlog IUnesco roept alle vaartuigen van de wereld op om op 28 juni eer te betuigen aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
artikelartikelDuiken voor vredeUnesco lanceert een wereldwijde oproep om op 28 juni te duiken naar onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog.
artikelartikelWetenschappelijk congres over onderwatererfgoed van Wereldoorlog IEen internationaal congres buigt zich in Brugge over de vraag hoe het onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog het best kan worden bewaard en onderzocht.
artikelartikelCultureel erfgoed onder vuur: 60 jaar Verdrag van Den HaagBij de opening van een fototentoonstelling debatteren jongeren en experts over de bescherming van erfgoed in conflictgebieden.