Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
512 artikels
artikelartikelDuitsland lanceert internationaal Unesco-centrum rond duurzaam waterbeheerUnesco en Duitsland richten een nieuw centrum op om duurzaam waterbeheer te promoten en om de gevolgen van klimaatverandering in te dijken.
artikelartikelWat met het onderwatererfgoed van de Tweede Wereldoorlog?Deelnemers Unesco-conferentie willen snellere en betere bescherming voor het gezonken erfgoed van Wereldoorlog II.
artikelartikelCongres over onderwatererfgoed Wereldoorlog I richt steven naar de toekomstOm het onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog het respect en de bescherming te geven die het verdient, moeten we inzetten op sensibilisering en samenwerking.
artikelartikelWat kunnen we leren van het onderwatergoed van de Eerste Wereldoorlog?Internationaal wetenschappelijk congres in Brugge beklemtoont de waarde van gezonken erfgoed van Wereldoorlog I en vraagt meer respect voor zeemansgraven.
artikelartikelUnesco brengt lichtspektakel naar BruggeEen lichtshow brengt het onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog naar boven op de Burg.
artikelartikelMaritieme herdenking van Wereldoorlog IUnesco roept alle vaartuigen van de wereld op om op 28 juni eer te betuigen aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
artikelartikelDuiken voor vredeUnesco lanceert een wereldwijde oproep om op 28 juni te duiken naar onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog.
artikelartikelWetenschappelijk congres over onderwatererfgoed van Wereldoorlog IEen internationaal congres buigt zich in Brugge over de vraag hoe het onderwatererfgoed van de Eerste Wereldoorlog het best kan worden bewaard en onderzocht.
artikelartikelCultureel erfgoed onder vuur: 60 jaar Verdrag van Den HaagBij de opening van een fototentoonstelling debatteren jongeren en experts over de bescherming van erfgoed in conflictgebieden.
artikelartikelGeen enkel geloof kan deze daad rechtvaardigenTopvrouw Unesco veroordeelt ontvoering van schoolmeisjes in Nigeria en roept op tot meer samenwerking om het recht op onderwijs te garanderen.
artikelartikelJongerenconferentie over educatie voor duurzame ontwikkelingWie tussen 18 en 35 is en werkt rond educatie voor duurzame ontwikkeling kan zich kandidaat stellen voor deelname aan internationale evenementen in Japan.
artikelartikelDigitalisering van cultureel erfgoedExpertseminarie in Brussel pleit voor een aanpassing en harmonisering van de auteursrechtenwetgeving om de digitalisering van cultureel erfgoed op grotere schaal te kunnen voortzetten.
artikelartikelUitreiking Unesco Memory of the World certificatenPlechtigheid in Leuven voor de opname van het Archief van de Universiteit Leuven en het Universeel Bibliografisch Repertorium van Paul Otlet en Henri La Fontaine in het Memory of the World Register.
artikelartikelPersvrijheidprijs voor Turkse journalistEen internationale jury heeft beslist om de Unesco Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2014 toe te kennen aan de Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Şik.
artikelartikelExpertenseminarie Massadigitalisatie en de toegang tot cultureel erfgoedNieuwe technologie zorgt voor grotere verspreiding maar wat met het auteursrecht? Een expertenseminarie in Brussel zoekt antwoorden.
artikelartikelUnesco bekroont Belgisch onderwijsproject in Mali en OegandaOns land levert een van de drie laureaten van de Unesco-prijs voor projecten die de onderwijskwaliteit in ontwikkelingslanden verbeteren.
artikelartikelVlaanderen stuurt zijn zonen en dochters uitDe Vlaamse overheid voorziet financiële steun voor jonge mensen die een stage willen lopen bij een internationale organisatie zoals Unesco.
artikelartikelRonde van de Westhoek voorgesteldVlaanderen maakt zich niet op voor een nieuwe wielerklassieker maar voor een breed overleg dat moet leiden tot de erkenning van het erfgoed van de Eerste Wereldoorlog als werelderfgoed.
artikelartikelUnesco lanceert Malalafonds voor meisjesonderwijsUnesco en het Pakistaanse ministerie van Onderwijs investeren in meisjesonderwijs.
artikelartikelUnesco ondersteunt groene scheikundigenEen nieuw project van Unesco en PhosAgro reikt onderzoeksbeurzen uit aan jonge wetenschappers met innovatieve projecten in de groene chemie.