Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
540 artikels
artikelartikelBasisschool Het Noordveld in de prijzenLeerlingen trokken op daguitstap dankzij hun winnende foto's voor de wedstrijd rond erfgoed van de Vlaamse Unesco Commissie.
artikelartikelUnesco wil betere bescherming van erfgoed in conflictgebiedenEen coalitie wil de strijd tegen illegale handel in cultuurgoederen stroomlijnen en regeringen en andere actoren mobiliseren voor erfgoedbescherming.
artikelartikelWat kan er gedaan worden aan online haatzaaierij?Unesco stelt een studie voor die onderzoekt hoe het online haatzaaien kan worden bestreden zonder de vrijheid van meningsuiting te schenden.
artikelartikelBoeken onder vuurZomertentoonstelling over de vernietiging van documentair erfgoed slaat de brug tussen verleden en heden, tussen Leuven en Timboektoe.
artikelartikel18 Vlaamse WOI-sites kandidaat voor erkenning als werelderfgoedEen breed samenwerkingsverband van partners ondertekenden een convenant om de werelderfgoednominatie van 18 Vlaamse WOI-sites voor te bereiden.
artikelartikelUnesco meet de schade op in NepalUnesco neemt de leiding over de evaluatie van de schade aan het erfgoed van Nepal. De Organisatie krijgt daarvoor steun van de Vlaamse regering.
artikelartikelFotowedstrijd rond erfgoedDe Vlaamse Unesco Commissie vraagt jongeren tussen 11 en 15 jaar om te tonen wat zij als erfgoed beschouwen.
artikelartikelSlechts een derde van de landen krijgt een goed onderwijsrapportUnesco maakt de balans op van de in 2000 afgesproken internationale onderwijsdoelen.
artikelartikelGevangengezet Syrisch mensenrechtenactivist krijgt persvrijheidsprijsJournalist en mensenrechtenactivist Mazen Darwish is de laureaat van de Unesco/Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2015.
artikelartikelUnesco lanceert sociale mediacampagne voor erfgoedbeschermingAls reactie op de recente beeldenstormen in Irak lanceert Unesco een internationale bewustmakingscampagne voor erfgoedbehoud.
artikelartikelGeweld op school hypothekeert leerkansen van miljoenen meisjesPolicy paper vraagt meer aandacht voor geweld op basis van geslacht op school, in het bijzonder in het kader van de nieuwe ontwikkelingsdoelen.
artikelartikel10 jaar Unesco in Oostende, dé hub voor meer dan 1 000 oceaanexperten wereldwijdIn Brugge komen 168 experten uit 54 landen bijeen voor de viering van 10 jaar UNESCO/IOC Project Office for IODE
artikelartikelNatuurwetenschapsters bekroond voor baanbrekend werkUnesco en L'Oréal eren vijf vrouwen die de natuurwetenschappen serieus vooruit hielpen.
artikelartikelWereldradiodag 2015Unesco topvrouw Irina Bokova wil dat jongeren een luidere stem krijgen dankzij radio en dat het medium ten volle wordt benut om uitsluiting tegen te gaan.
artikelartikelUnesco bezorgd om boekverbrandingen in IrakAanhoudende vernieling van cultureel erfgoed in Irak baart grote zorgen.
artikelartikelEuropees Netwerk van Nationale Unesco Commissies opgerichtDe commissies willen Unesco meer input en ondersteuning bieden.
artikelartikelDelegatie Vlaams parlement bezoekt UnescoLeden van de Commissie Buitenlands Beleid bespreken de samenwerking tussen Vlaanderen en Unesco met de directeur-generaal van Unesco.
artikelartikelHet architecturale oeuvre van Le Corbusier genomineerd als werelderfgoedZeven landen dienen een werelderfgoednominatiedossier rond het architecturale oeuvre van Le Corbusier in bij Unesco.
artikelartikelJournalistiek na CharlieUnesco organiseerde een debat over journalistiek en interculturele dialoog als reactie op de recente terreur tegen de redactie van het Franse satirische blad Charlie Hebdo.
artikelartikelCall: UNESCO jongerenvertegenwoordigerDe Vlaamse Unesco Commissie (VUC) zoekt een jongerenvertegenwoordiger. Hij of zij wordt raadgevend lid van de commissie en zet zich in om het gedachtegoed van Unesco mee te helpen verspreiden onder de jeugd in Vlaanderen.