Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
530 artikels
artikelartikelGeweld op school hypothekeert leerkansen van miljoenen meisjesPolicy paper vraagt meer aandacht voor geweld op basis van geslacht op school, in het bijzonder in het kader van de nieuwe ontwikkelingsdoelen.
artikelartikel10 jaar Unesco in Oostende, dé hub voor meer dan 1 000 oceaanexperten wereldwijdIn Brugge komen 168 experten uit 54 landen bijeen voor de viering van 10 jaar UNESCO/IOC Project Office for IODE
artikelartikelNatuurwetenschapsters bekroond voor baanbrekend werkUnesco en L'Oréal eren vijf vrouwen die de natuurwetenschappen serieus vooruit hielpen.
artikelartikelWereldradiodag 2015Unesco topvrouw Irina Bokova wil dat jongeren een luidere stem krijgen dankzij radio en dat het medium ten volle wordt benut om uitsluiting tegen te gaan.
artikelartikelUnesco bezorgd om boekverbrandingen in IrakAanhoudende vernieling van cultureel erfgoed in Irak baart grote zorgen.
artikelartikelEuropees Netwerk van Nationale Unesco Commissies opgerichtDe commissies willen Unesco meer input en ondersteuning bieden.
artikelartikelDelegatie Vlaams parlement bezoekt UnescoLeden van de Commissie Buitenlands Beleid bespreken de samenwerking tussen Vlaanderen en Unesco met de directeur-generaal van Unesco.
artikelartikelHet architecturale oeuvre van Le Corbusier genomineerd als werelderfgoedZeven landen dienen een werelderfgoednominatiedossier rond het architecturale oeuvre van Le Corbusier in bij Unesco.
artikelartikelJournalistiek na CharlieUnesco organiseerde een debat over journalistiek en interculturele dialoog als reactie op de recente terreur tegen de redactie van het Franse satirische blad Charlie Hebdo.
artikelartikelCall: UNESCO jongerenvertegenwoordigerDe Vlaamse Unesco Commissie (VUC) zoekt een jongerenvertegenwoordiger. Hij of zij wordt raadgevend lid van de commissie en zet zich in om het gedachtegoed van Unesco mee te helpen verspreiden onder de jeugd in Vlaanderen.
artikelartikelUnesco erkent beiaardcultuur in BelgiëUnesco heeft de beiaardcultuur in België geselecteerd als best practice voor de omgang met immaterieel cultureel erfgoed.
artikelartikelZoniënwoud kandidaat Unesco werelderfgoedOns land gaat onderzoeken of het Zoniënwoud in aanmerking komt voor een inschrijving op de Werelderfgoedlijst.
artikelartikelArmoedebestrijding moet de kern van ontwikkelingsdoelen vormenUnesco vindt dat de nieuwe ontwikkelingsdoelen die volgend jaar worden vastgelegd, een pak ambitieuzer moeten zijn op het gebied van de strijd tegen armoede.
artikelartikelUnesco Werelderfgoedconventie in gevaarAanhoudend politiek geïnspireerde beslissingen doen de geloofwaardigheid van de Werelderfgoedconventie en het Werelderfgoedcomité geen goed.
artikelartikelCultuur onder vuur in AntwerpenBuitenexpo over hoe omgegaan wordt met cultureel erfgoed in conflictgebieden.
artikelartikelRadio helpt verspreiding ebola tegenhoudenEen door Unesco ondersteunde radiozender informeert de bevolking in Sierra Leone over de gevaren en de verspreiding van het ebolavirus.
artikelartikelUnesco: Houd scholen buiten het conflictUnesco herhaalt oproep om de onschendbaarheid van scholen te respecteren en bereidt herstelplan voor.
artikelartikelScholen aanvallen is ernstige schending van het internationaal rechtScholen moeten veilige en onschendbare plekken zijn, ook - of vooral - tijdens conflicten. Jammer genoeg valt het pleidooi van Uneso in dovemansoren.
artikelartikelDuitsland lanceert internationaal Unesco-centrum rond duurzaam waterbeheerUnesco en Duitsland richten een nieuw centrum op om duurzaam waterbeheer te promoten en om de gevolgen van klimaatverandering in te dijken.
artikelartikelWat met het onderwatererfgoed van de Tweede Wereldoorlog?Deelnemers Unesco-conferentie willen snellere en betere bescherming voor het gezonken erfgoed van Wereldoorlog II.