Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
500 artikels
artikelartikelUitreiking Unesco Memory of the World certificatenPlechtigheid in Leuven voor de opname van het Archief van de Universiteit Leuven en het Universeel Bibliografisch Repertorium van Paul Otlet en Henri La Fontaine in het Memory of the World Register.
artikelartikelPersvrijheidprijs voor Turkse journalistEen internationale jury heeft beslist om de Unesco Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2014 toe te kennen aan de Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Şik.
artikelartikelExpertenseminarie Massadigitalisatie en de toegang tot cultureel erfgoedNieuwe technologie zorgt voor grotere verspreiding maar wat met het auteursrecht? Een expertenseminarie in Brussel zoekt antwoorden.
artikelartikelUnesco bekroont Belgisch onderwijsproject in Mali en OegandaOns land levert een van de drie laureaten van de Unesco-prijs voor projecten die de onderwijskwaliteit in ontwikkelingslanden verbeteren.
artikelartikelVlaanderen stuurt zijn zonen en dochters uitDe Vlaamse overheid voorziet financiële steun voor jonge mensen die een stage willen lopen bij een internationale organisatie zoals Unesco.
artikelartikelRonde van de Westhoek voorgesteldVlaanderen maakt zich niet op voor een nieuwe wielerklassieker maar voor een breed overleg dat moet leiden tot de erkenning van het erfgoed van de Eerste Wereldoorlog als werelderfgoed.
artikelartikelUnesco lanceert Malalafonds voor meisjesonderwijsUnesco en het Pakistaanse ministerie van Onderwijs investeren in meisjesonderwijs.
artikelartikelUnesco ondersteunt groene scheikundigenEen nieuw project van Unesco en PhosAgro reikt onderzoeksbeurzen uit aan jonge wetenschappers met innovatieve projecten in de groene chemie.
artikelartikelMeer vrouwen op en achter de schermenUnesco start met een wereldwijd netwerk om te ijveren om vrouwen meer aan bod te laten komen in de media.
artikelartikelUnesco gooit de deuren openUnesco is pleitbezorger van het Open Access beleid en lanceert haar gratis digitale bibliotheek.
artikelartikelUnesco erkent garnaalvisserij te paardGarnaalvisserij te paard in Oostduinkerke opgenomen op de Representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.
artikelartikelOpleiding Vredeseducatie in AntwerpenActief werken aan vrede en geweldloosheid staat centraal in het aanbod 2014.
artikelartikelBescherming van culturele goederen tijdens gewapende conflictenInternationaal colloquium buigt zich in Brussel over de bescherming van culturele goederen tijdens gewapende conflicten.
artikelartikelJong en dynamisch voor het Unesco Youth ForumJongerenvertegenwoordigers lopen zich warm voor internationale jeugdconferentie in Parijs.
artikelartikelInternationaal vredessymposium in BrusselWelke bijdrage kan de wetenschap leveren als een katalysator voor de vrede?
artikelartikelZwarte piet wordt misbruiktMakkers, staakt uw wild geraas. Terwijl Halloween nog moet losbarsten, staan de media in Nederland en België in rep en roer omdat de "Verenigde Naties" Nederland op de vingers getikt zouden hebben om "Zwarte Piet". Hoog tijd om een en ander recht te zetten en te kaderen.
artikelartikelLessen uit 10 jaar ICE-conventieInternationaal colloquium in Brussel onderzoekt hoe samenwerking kan leiden tot betere borging van immaterieel cultureel erfgoed (ICE).
artikelartikelTopvrouw Unesco kandidaat om zichzelf op te volgenDe Uitvoerende Raad van Unesco nomineert Irina Bokova voor de functie van directeur-generaal.
artikelartikelVlaanderen ondersteunt intenties tot globale samenwerking rond waterOp een top rond waterveiligheid in Afrika zijn afspraken gemaakt rond verdere samenwerking en is een nieuw samenwerkingsmodel voorgesteld.
artikelartikelBelgië ratificeert conventie voor bescherming erfgoed onder waterOns land gaat bijzondere aandacht besteden aan de zeeslagen van de Eerste Wereldoorlog.