Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
589 artikels
artikelartikelGids voor preventie van gewelddadig extremismeUnesco stelt een gids voor met praktische tips voor leerkrachten om het fenomeen van gewelddadig extremisme te bespreken in de klas.
artikelartikelVN door een onderwijsbril bekekenEen nieuwe website helpt leerkrachten en leerlingen secundair onderwijs om met de Verenigde Naties aan de slag te gaan in de klas.
artikelartikelUnesco presenteert eerste bevindingen over schade aan PalmyraEen eerste missie van Unesco-experten meent dat de integriteit en authenticiteit van de werelderfgoedsite grotendeels is bewaard, ondanks ernstige vernielingen.
artikelartikelDifference Day viert diversiteit en vrijheid van meningsuitingDe tweede editie van Difference Day vindt plaats op de Werelddag van de Persvrijheid (3 mei) in Brussel en biedt onder meer tentoonstellingen en debatten.
artikelartikelTeken- en schilderwedstrijd rond erfgoed onder vuurDe Vlaamse Unesco Commissie lanceert een oproep om creatieve uiting te geven aan reflectie over de fragiliteit van ons cultureel erfgoed.
artikelartikelManifest voor vrouwen in de wetenschapUnesco en de L'Oréal Foundation ijveren voor gendergelijkheid in de wetenschappen en roepen op om een manifest daarover te ondertekenen.
artikelartikelVlaanderen en Unesco hernieuwen samenwerking voor erfgoedbeschermingHet Vlaams Unesco Trustfonds is verlengd voor een periode van vijf jaar. De focus ligt op de bescherming van erfgoed met bijzondere aandacht voor Afrika.
artikelartikelUnesco opent nieuwe school voor Syrische vluchtelingen in IrakEen nieuwe secundaire school in het Basirma kamp vergroot de toegang tot onderwijs voor Syrische jongeren op de vlucht.
artikelartikelGevangengezet Azerbeidzjaanse journaliste krijgt persvrijheidsprijsKhadija Ismayilova, een onderzoeksjournaliste uit Azerbeidzjan, is de laureate van de Unesco / Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2016.
artikelartikelUnesco en Europese Commissie bespreken samenwerkingBeide partners willen nauwer samenwerken voor de bescherming van cultureel erfgoed en de bestrijding van radicalisering.
artikelartikelUnesco topvrouw ontmoet voorzitter Europees ParlementDe radicalisering van jongeren baart zorgen. Unesco en Europa willen er samen de strijd tegen aanbinden.
artikelartikelVlaanderen helpt Cubaans duikersparadijs beschermenDe Vlaamse regering geeft steun voor de uitwerking van een beheersplan. Uiteindelijke doel is een inschrijving op de Werelderfgoedlijst.
artikelartikelVijfde editie Internationale JazzdagTalloze concerten en een uitzending vanuit het Witte Huis vieren het in Amerika ontstane muziekgenre. Ook in ons land zijn evenementen gepland.
artikelartikelUnesco reageert op bevrijding van PalmyraDe Organisatie staat klaar om de schade op de meten en te starten met de vrijwaring van de Syrische archeologische site.
artikelartikelOnderzoek naar de impact van visserij op marien werelderfgoedVlaamse overheid financiert project om de impact van visserij op mariene werelderfgoedgebieden te meten.
artikelartikelUnesco en de Europese Commissie gaan erfgoedroutes promotenEuropese Erfgoedroutes willen toeristen lokken naar werelderfgoedsites en andere culturele bezienswaardigheden en evenementen.
artikelartikelUnesco en Rode Kruis gaan samenwerken voor erfgoedUnesco en het Internationale Rode Kruiscomité gaan samenwerken om de bescherming van cultureel erfgoed bij gewapende conflicten te verbeteren.
artikelartikelUnesco pleit voor onderwijs voor Syrische jongerenDe directeur-generaal van de Organisatie roept de internationale gemeenschap op om te investeren in onderwijs voor de Syrische jongeren om hen een toekomstperspectief te bieden.
artikelartikelHulp voor Syrische vluchtelingenkinderen in JordaniëMahmoud, een Syrische vluchteling en vrijwilliger van het informeel onderwijsprogramma van Unesco en de EU, beschrijft hoe zijn werk niet alleen zijn leerlingen maar ook hemzelf heeft geholpen.
artikelartikelOnderzoek naar lesgeven over de Holocaust in EuropaUnesco en de Europese Unie kondigen een nieuwe studie aan als vervolg op een eerder internationaal onderzoek.