Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Nieuws

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
595 artikels
artikelartikelDe weg naar kwaliteitsvol onderwijs en levenslang leren voor iedereenOns land maakt deel uit van een internationaal comité dat de globale ontwikkelingsagenda voor onderwijs aanstuurt.
artikelartikelOnderwijs kan niet wachtenOp de humanitaire VN-top is een fonds voorgesteld dat hoopt meer middelen te kunnen investeren in het onderwijs van kinderen en jongeren in noodsituaties.
artikelartikelConferentie over cultureel erfgoed onder vuurUnesco organiseert een conferentie over de moedwillige vernietiging van cultureel erfgoed tijdens conflicten op 9 en 10 juni 2016 in Brussel.
artikelartikelHomo- en transfobie op school bestrijdenOp een Unesco-conferentie presenteerde Vlaams onderwijsminister Crevits het Vlaamse beleid voor de preventie van homo- en transfobie op school. Er is ook een wereldwijd rapport voorgesteld over hoe het onderwijs geweld tegen holebi's en transgenders kan voorkomen.
artikelartikelCultuur en de Duurzame OntwikkelingsdoelenEen debat buigt zich over de vraag welke rol cultuur speelt in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de wereldwijde ontwikkelingsagenda bepalen.
artikelartikelWat betekent een Brexit voor het wetenschappelijk onderzoek?Het wetenschappenrapport van Unesco staat stil bij de mogelijke gevolgen van een eventuele Brexit voor wetenschap en innovatie in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.
artikelartikelGids voor preventie van gewelddadig extremismeUnesco stelt een gids voor met praktische tips voor leerkrachten om het fenomeen van gewelddadig extremisme te bespreken in de klas.
artikelartikelVN door een onderwijsbril bekekenEen nieuwe website helpt leerkrachten en leerlingen secundair onderwijs om met de Verenigde Naties aan de slag te gaan in de klas.
artikelartikelUnesco presenteert eerste bevindingen over schade aan PalmyraEen eerste missie van Unesco-experten meent dat de integriteit en authenticiteit van de werelderfgoedsite grotendeels is bewaard, ondanks ernstige vernielingen.
artikelartikelDifference Day viert diversiteit en vrijheid van meningsuitingDe tweede editie van Difference Day vindt plaats op de Werelddag van de Persvrijheid (3 mei) in Brussel en biedt onder meer tentoonstellingen en debatten.
artikelartikelTeken- en schilderwedstrijd rond erfgoed onder vuurDe Vlaamse Unesco Commissie lanceert een oproep om creatieve uiting te geven aan reflectie over de fragiliteit van ons cultureel erfgoed.
artikelartikelManifest voor vrouwen in de wetenschapUnesco en de L'Oréal Foundation ijveren voor gendergelijkheid in de wetenschappen en roepen op om een manifest daarover te ondertekenen.
artikelartikelVlaanderen en Unesco hernieuwen samenwerking voor erfgoedbeschermingHet Vlaams Unesco Trustfonds is verlengd voor een periode van vijf jaar. De focus ligt op de bescherming van erfgoed met bijzondere aandacht voor Afrika.
artikelartikelUnesco opent nieuwe school voor Syrische vluchtelingen in IrakEen nieuwe secundaire school in het Basirma kamp vergroot de toegang tot onderwijs voor Syrische jongeren op de vlucht.
artikelartikelGevangengezet Azerbeidzjaanse journaliste krijgt persvrijheidsprijsKhadija Ismayilova, een onderzoeksjournaliste uit Azerbeidzjan, is de laureate van de Unesco / Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2016.
artikelartikelUnesco en Europese Commissie bespreken samenwerkingBeide partners willen nauwer samenwerken voor de bescherming van cultureel erfgoed en de bestrijding van radicalisering.
artikelartikelUnesco topvrouw ontmoet voorzitter Europees ParlementDe radicalisering van jongeren baart zorgen. Unesco en Europa willen er samen de strijd tegen aanbinden.
artikelartikelVlaanderen helpt Cubaans duikersparadijs beschermenDe Vlaamse regering geeft steun voor de uitwerking van een beheersplan. Uiteindelijke doel is een inschrijving op de Werelderfgoedlijst.
artikelartikelVijfde editie Internationale JazzdagTalloze concerten en een uitzending vanuit het Witte Huis vieren het in Amerika ontstane muziekgenre. Ook in ons land zijn evenementen gepland.
artikelartikelUnesco reageert op bevrijding van PalmyraDe Organisatie staat klaar om de schade op de meten en te starten met de vrijwaring van de Syrische archeologische site.