Unesco Vlaanderen

UNESCO Jeugdforum peilt naar de visie van jongeren

Gepubliceerd op 22/08/2007 door Unesco Platform Vlaanderen

De UNESCO brengt op 12 en 13 oktober 2007 jongeren vanuit de hele wereld samen om met elkaar van gedachten te wisselen over diverse Unesco-thema's en hun ideeën bekend te maken aan de lidstaten van de UNESCO die net na het Jeugdforum hun tweejaarlijkse Algemene Conferentie houden om te beslissen over het programma dat de Organisatie de komende twee jaar zal uitvoeren. Twee thema's staan tijdens het forum centraal: onderwijs en economische ontwikkeling; en wetenschap, technologie en duurzame ontwikkeling - de rol van de UNESCO. Deze thema's zijn tevens het onderwerp van gesprek tijdens twee ministeriële conferenties die tijdens de Algemene Conferentie plaatsvinden.

Elke lidstaat mag twee deelnemers van jonger dan 30 jaar naar het Jeugdforum afvaardigen. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan jonge mensen die actief zijn in een jeugdorganisatie of die actief betrokken zijn bij het jongerenbeleid in hun land of streek.

Voor de vijfde keer op rij zal de Vlaamse overheid een jongerenvertegenwoordiger naar het UNESCO Jeugdforum in Parijs sturen. Wie zich geroepen voelt, kan zijn of haar kandidatuur indienen tot en met maandag 10 september 2007.

Profiel van onze (Vlaamse) jongerenvertegenwoordiger

+ jonger zijn dan 30 jaar

+ affiniteit met en belangstelling voor het Unesco-gedachtegoed, in het bijzonder voor de thema's die aan bod komen tijdens het Jeugdforum

+ bereidheid de UNESCO beter te leren kennen, zowel tijdens de voorbereiding voor (gesprek, relevante publicaties en documentatie doornemen,...) als na de bijeenkomst (opvolgen van een aantal Unesco-programma's die in de interessesfeer van de betrokkene liggen)

+ engagement om mee in te staan voor de verspreiding van het Unesco-gedachtegoed in Vlaanderen naar jongeren, zowel via de eigen jeugdwerking als via de kanalen van het UNESCO Platform Vlaanderen of van het UNESCO Centrum Vlaanderen (artikel in tijdschrift, suggesties doen over hoe de Unesco of aspecten ervan beter bij jongeren kunnen worden ge(s)maakt,...)

+ vlot ter taal zijn in minstens één van de werktalen van de UNESCO (Engels en Frans)

+ bereid zijn een verslag te maken

Geïnteresseerden sturen hun kandidatuur (= een gemotiveerd schrijven) op naar:

Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen

afdeling Jeugd t.a.v. Jan Vanhee

Arenbergstraat 9

1000 Brussel

email: jan.vanhee@cjsm.vlaanderen.be

De kandidatuur moet uiterlijk op 10 september 2007 aankomen.