Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Publicaties

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
71 artikels
artikelartikelUNESCO info 97O.a. aandacht voor het programma van Unesco voor de komende jaren, de impact van de Organisatie door de jaren heen en Vlaamse steun en expertise voor internationale projecten.
artikelartikelVlaanderen en UnescoDe bijzondere relatie tussen Vlaanderen en Unesco in kaart gebracht.
artikelartikelUNESCO info 96O.a. aandacht voor vluchtelingenproblematiek in het onderwijs, nieuwe inschrijvingen op Unesco-erfgoedlijsten, de strijd tegen discriminatie van holebi's en de samenwerking tussen Unesco en de EU.
artikelartikelDe oceaan ontsluiten10 jaar UNESCO/IOC Projectkantoor voor IODE in Oostende
artikelartikelUNESCO info 95O.a. aandacht voor 10 jaar Marien Werelderfgoed, de balans van de in 2000 afgesproken internationale onderwijsdoelen, Vlaamse steun voor het Syrisch erfgoed en samenwerking tussen oceaanwetenschap en sport.
artikelartikelUnesco in een oogopslagGratis poster toont de voornaamste domeinen waarop Unesco aan vrede en duurzame ontwikkeling werkt.
artikelartikelUNESCO info 94O.a. aandacht voor Vlaamse medewerking aan Unesco-projecten voor duurzaam waterbeheer, de toekomst van de journalistiek 'na Charlie' en de uitbreiding van het immaterieel cultureel erfgoedbeleid in Vlaanderen.
artikelartikelWaarom lesgeven over de Holocaust?En eens overtuigd van het belang, hoe pak je dat aan en waar vind je tips en info?
artikelartikelVrouwen spelen tweede vioolUit een recent rapport van Unesco blijkt dat de cultuursector dringend meer moet doen om vrouwen gelijke kansen en verantwoordelijkheden te bieden.
artikelartikelUNESCO info 93O.a. aandacht voor het onderwatererfgoed van WOI, voor de politisering van de Werelderfgoedconventie en voor alfabetisering en duurzame ontwikkeling.
artikelartikelHet onderwatererfgoed van de Groote OorlogGratis brochure over het potentieel van onderwatererfgoed voor vredeseducatie en erfgoedbewustzijn.
artikelartikelUNESCO info 92O.a. aandacht voor het ergfoed van WOI als werelderfgoed en voor de Vlaamse bijdrage aan de Unesco-programma's voor immaterieel cultureel erfgoed en oceanografie.
artikelartikelUNESCO info 91O.a. aandacht voor de resultaten van het Jongerenforum en de Algemene Conferentie van Unesco, steun voor stages bij internationale organisaties en het samenspel tussen Vlaanderen, Unesco en de EU...
artikelartikelUNESCO info 90O.a. aandacht voor erkenning garnaalvissrerij te paard, Belgische beurzen voor jonge wetenschapsters, Vlaamse steun voor internationale erfgoedprojecten en nieuwe watervoorraaden in Kenia...
artikelartikelUNESCO info 89O.a. aandacht voor duurzame ontwikkeling in droge gebieden, de evolutie van de bio-ethiek, de internationale dopingjacht en potentieel werelderfgoed in Vlaanderen en Nederland...
artikelartikelKleur bekennenInfobrochure homo- en transfoob pestgedrag op scholen.
artikelartikelUNESCO info 88O.a. aandacht voor marien werelderfgoed, de verdere ontwikkeling van Afrika en Vlaanderen als voortrekker voor internationale watersamenwerking...
artikelartikelUnesco Werelderfgoedconventie – Belgische inspanningen voor mondiale erfgoedzorgVoorstelling van het werelderfgoed in België en van internationale erfgoedprojecten waaraan ons land meewerkt.
artikelartikelUNESCO info 87O.a. aandacht voor rehabilitatie erfgoed Mali, betere bescherming voor journalisten en waarnemingen op de oceanen...
artikelartikelWegwijzer naar informatievaardighedenHoe kun je informatievaardigheden aanscherpen in het klaslokaal? Een e-publicatie wijst de weg naar mogelijke antwoorden.