Zoek op rubriek
Zoek op trefwoord
Zoek op thema
Unesco Platform Vlaanderen Logo
 
 
Unesco Platform Vlaanderen Logo
zoekfunctie
thema

Publicaties

Voeg deze pagina toe aan uw Facebook.
Tweet deze pagina
Bekijk de RSS feed van deze pagina
Print deze pagina
 
Volgende >
Vorige
66 artikels
artikelartikelUnesco in een oogopslagGratis poster toont de voornaamste domeinen waarop Unesco aan vrede en duurzame ontwikkeling werkt.
artikelartikelUNESCO info 94O.a. aandacht voor Vlaamse medewerking aan Unesco-projecten voor duurzaam waterbeheer, de toekomst van de journalistiek 'na Charlie' en de uitbreiding van het immaterieel cultureel erfgoedbeleid in Vlaanderen.
artikelartikelWaarom lesgeven over de Holocaust?En eens overtuigd van het belang, hoe pak je dat aan en waar vind je tips en info?
artikelartikelVrouwen spelen tweede vioolUit een recent rapport van Unesco blijkt dat de cultuursector dringend meer moet doen om vrouwen gelijke kansen en verantwoordelijkheden te bieden.
artikelartikelUNESCO info 93O.a. aandacht voor het onderwatererfgoed van WOI, voor de politisering van de Werelderfgoedconventie en voor alfabetisering en duurzame ontwikkeling.
artikelartikelHet onderwatererfgoed van de Groote OorlogGratis brochure over het potentieel van onderwatererfgoed voor vredeseducatie en erfgoedbewustzijn.
artikelartikelUNESCO info 92O.a. aandacht voor het ergfoed van WOI als werelderfgoed en voor de Vlaamse bijdrage aan de Unesco-programma's voor immaterieel cultureel erfgoed en oceanografie.
artikelartikelUNESCO info 91O.a. aandacht voor de resultaten van het Jongerenforum en de Algemene Conferentie van Unesco, steun voor stages bij internationale organisaties en het samenspel tussen Vlaanderen, Unesco en de EU...
artikelartikelUNESCO info 90O.a. aandacht voor erkenning garnaalvissrerij te paard, Belgische beurzen voor jonge wetenschapsters, Vlaamse steun voor internationale erfgoedprojecten en nieuwe watervoorraaden in Kenia...
artikelartikelUNESCO info 89O.a. aandacht voor duurzame ontwikkeling in droge gebieden, de evolutie van de bio-ethiek, de internationale dopingjacht en potentieel werelderfgoed in Vlaanderen en Nederland...
artikelartikelKleur bekennenInfobrochure homo- en transfoob pestgedrag op scholen.
artikelartikelUNESCO info 88O.a. aandacht voor marien werelderfgoed, de verdere ontwikkeling van Afrika en Vlaanderen als voortrekker voor internationale watersamenwerking...
artikelartikelUnesco Werelderfgoedconventie – Belgische inspanningen voor mondiale erfgoedzorgVoorstelling van het werelderfgoed in België en van internationale erfgoedprojecten waaraan ons land meewerkt.
artikelartikelUNESCO info 87O.a. aandacht voor rehabilitatie erfgoed Mali, betere bescherming voor journalisten en waarnemingen op de oceanen...
artikelartikelWegwijzer naar informatievaardighedenHoe kun je informatievaardigheden aanscherpen in het klaslokaal? Een e-publicatie wijst de weg naar mogelijke antwoorden.
artikelartikelCursus klimaatveranderingOnlinecursus klimaatverandering voor leerkrachten secundair onderwijs.
artikelartikelInfokit immaterieel cultureel erfgoedBundeling van alles wat immaterieel cultureel erfgoed inhoudt en hoe UNESCO en haar partners dit niet-tastbaar erfgoed wereldwijd borgen.
artikelartikelUNESCO info 86O.a. aandacht voor alfabetisering in Irak, ondersteuning democratisering in Tunesië en bescherming biodiversiteit in Congo...
artikelartikelHomofobie bespreekbaar maken op schoolUNESCO stelt een lesplan met groepsactiviteiten voor om homofobie te bespreken op school.
artikelartikelUNESCO info 85O.a. aandacht voor duurzaam beheer van de zee en de kust, wat jazz kan betekenen voor vrede en een strategie voor de bescherming van journalisten…