Unesco Vlaanderen

Internationale kunstwedstrijd voor kinderen en jongeren

Gepubliceerd op 21/01/2008 door Unesco Platform Vlaanderen

Het UNESCO Centrum Louis François uit Troyes (Frankrijk) organiseert jaarlijks een internationale wedstrijd voor beeldende kunsten die open staat voor kinderen en jongeren van 3 tot 25 jaar. Bedoeling is dat jonge kunstenaars een werk insturen dat aansluit bij een centraal thema. Editie 2008 van de wedstrijd staat in het teken van dieren. De vorm van het werk is vrij te bepalen: tekeningen, foto's, sculpturen, schilderijen enz... zijn allemaal welkom.

Uit de inzendingen worden 100 laureaten gekozen. Hun werk wordt van 13 tot 17 mei 2008 aan het publiek getoond tijdens Le geste en liberté, een internationale manifestatie rond beeldende kunst in Troyes.

De wedstrijd staat open voor jongeren van 3 tot 25 jaar. De inzendingen worden over 6 categorieën verdeeld: 5 op basis van leeftijd en één voor mindervalide kinderen. In elke categorie worden 3 winnaars gekozen die bovenop de eer om hun werk tentoongesteld te zien, een geldprijs ontvangen: respectievelijk 100, 80 en 60 euro voor de eerste, tweede en derde. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een certificaat dat zijn of haar deelname bevestigd.

Wie wil deelnemen kan een inschrijvingsformulier en het wedstrijdreglement aanvragen bij info@unesco-vlaanderen.be Deadline voor de inzendingen is 8 maart 2008.