Kennis en technologie waren altijd al de drijvende kracht achter sociale en economische ontwikkeling en spelen een niet te onderschatten rol bij globalisering en het opkomen van zogenaamde kennismaatschappijen. Innovatie en nieuwe technologie├źn kunnen op alle niveaus impact hebben - van het commercialiseren van research in hoogtechnologische sectoren tot het vinden van oplossingen zoals betere waterpompen die in de meest elementaire basisbehoeften voorzien van lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden.

Niettemin blijft het gemakkelijker om nieuwe elektronische 'speeltjes' te verkopen aan de zogenaamde early adopters in rijke landen dan om technologie te introduceren in ontwikkelingslanden om basisnoden te ledigen zoals armoedeverlichting, duurzame ontwikkeling en de andere Millenniumontwikkelingsdoelen. Het overbruggen van de digitale kloof - een belangrijke factor in het verschil tussen de ontwikkeling van rijke en arme landen - is een van de grootste uitdagingen van onze tijd.

Technology Business Incubation beschrijft een concept waarbij technische steun en diensten geleverd worden aan opstartende bedrijfjes die met techniek, wetenschap en technologie bezig zijn om hen te helpen om hun eigen onderzoek te kneden tot een leefbaar bedrijf. Het is een concept waarvan specialisten denken dat het kan bijdragen tot het overbruggen van de digitale kloof. Het boek is een praktische gids en geeft raad over diverse aspecten zoals het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, het opstellen van een business plan, het selecteren van een locatie, het vinden van sponsors, het rekruteren van managers en het opvolgen van de technologische ontwikkeling. De aanpak van het boek maakt dat het zowel in rijke als in ontwikkelingslanden van nut kan zijn.


U kan het boek rechtstreeks bestellen via Unesco Publishing: bestel hier