Er is weinig informatie beschikbaar over hoe wijdverspreid privé-lessen zijn en welke invloed ze hebben. Dat heeft vooral te maken met de aard van deze dienstverlening die buiten de planning en de controle van het formele onderwijssysteem wordt aangeboden.

Deze titel uit de reeks die zich voornamelijk richt tot onderwijsplanners en beleidsmakers en wordt uitgegeven door het UNESCO Internationaal Instituut voor Onderwijsplanning, bevat een van de eerste systematische analyses van het fenomeen 'privé-lessen'. De publicatie onderzoekt waarom er beroep wordt gedaan op privé-lessen en welke factoren van het onderwijssysteem, de bredere sociaal-culturele context en de economie van invloed zijn op de omvang en de ontwikkeling van het fenomeen.

Het boek analyseert eveneens de impact van het fenomeen op een reeks factoren zoals de academische prestaties van studenten, bredere sociale issues zoals ongelijkheid, en economische productiviteit. Het besluit met een reeks beleidsaanbevelingen die onderwijsplanners kunnen overwegen wanneer ze willen rekening houden met het fenomeen.


U kan het boek rechtstreeks bestellen via Unesco Publishing: bestel hier