Je bent hier:

Vacatures

Momenteel zijn er geen vacatures beschikbaar bij het Unesco Platform Vlaanderen.

Stage

Studenten of andere geĆÆnteresseerden kunnen in het kader van hun studies of uit persoonlijke interesse onbezoldigd stage lopen op het secretariaat van het Unesco Platform Vlaanderen. Daar worden ze ingeschakeld in de dagdagelijkse werking en kunnen ze, afhankelijk van hun kwalificaties en inzet, de verantwoordelijkheid krijgen voor het uitvoeren van bepaalde autonome taken of projecten. Van stagiairs wordt verwacht dat ze interesse betonen in de verschillende facetten van de Unesco-werking en beschikken over een vlotte pen (en dito babbel). Een zeer goede kennis van Engels of Frans is evenzeer een noodzaak.

Mensen die graag voor een tijdje als stagiair bij het Unesco Platform Vlaanderen aan de slag willen, nemen best contact op met Marino Bultinck (marino@unesco-vlaanderen.be) om de mogelijkheden in detail te bespreken.

Vrijwilliger

Mensen die geboeid zijn door het werk van Unesco verricht en zich herkennen in de idealen die de Organisatie daarbij voorop stelt, willen dat gevoel misschien wel omzetten in een concreet engagement. Dat kan bijvoorbeeld door als vrijwilliger mee te werken aan de uitbouw van het Unesco Platform Vlaanderen. Zo kan je onder andere meewerken aan de inhoud van deze website of je kan meedenken over het opzetten van allerlei projecten op diverse vlakken en deze mee helpen realiseren, of je kan onze organisatie vertegenwoordigen op publieke evenementen of aan netwerking doen voor het aanbrengen van mogelijke partnerorganisaties.

Kortom, er is heel wat te doen en welke rol je zelf kan vervullen, laten we graag afhangen van je interesse en beschikbaarheid. Dus, heb je zin om met ons samen te werken, stuur ons dan een berichtje (info@unesco-vlaanderen.be) zodat we samen kunnen nagaan hoe je het best bij ons aan de slag kan.

Stage bij Unesco in Parijs

Unesco biedt master- of postdoctorale studenten de mogelijkheid om hun academische kennis met praktische werkopdrachten aan te vullen en om hen in staat om een beter begrip van het mandaat en de programma's van de Organisatie te krijgen. De duur van een stage varieert in het algemeen tussen 2 en 6 maanden.

Studenten die een master of postdoctorale opleiding volgen aan een universiteit of een vergelijkbare instelling op het moment van de aanvraag, komen in aanmerking om stage te lopen op de hoofdzetel van Unesco in Parijs.

De kandidaten moeten een studie volgen die aansluit bij de bevoegdheden van Unesco (namelijk, onderwijs, cultuur, wetenschappen, communicatie en sociale wetenschappen) of in andere gebieden die het werk van Unesco ondersteunen (zoals recht, human resources management, internationale betrekkingen, enz.)

Op de website van Unesco vind je meer uitleg over het stageprogramma van Unesco en hoe je kandidaat te stellen.

Flanders Trainee Programme

Kandidaten die weerhouden worden en als stagiair aan de slag kunnen bij Unesco, kunnen beroep doen op financiƫle steun van de Vlaamse overheid.

Op de website van het Departement internationaal Vlaanderen vind je alle informatie over het Flanders Trainee Programme.

Op de Facebookpagina van het Flanders Trainee Programme vind je algemene informatie en aanbiedingen voor stageplaatsen.