Unesco Vlaanderen

Stages & werk

© Unesco stagiaire Unesco Grace Nonneman.jpg

Stages

Wie professionele ervaring wil opdoen in een internationale organisatie, kan zich kandidaat stellen om stage te lopen op de hoofdzetel van Unesco in Parijs of in de verschillende Unesco-kantoren wereldwijd – van Brussel tot Bujumbura. Zo leer je de organisatie van binnenuit kennen en werk je mee aan de realisatie van haar programma. Interesse om aan de slag te gaan als stagiair(e) bij Unesco? Lees er hier meer over.

© Unesco werk -Unesco.jpg

Werk

Is het jouw droom om bij te dragen aan de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling? Draag je inclusie, efficiëntie en integriteit hoog in het vaandel? Wil je graag werken bij Unesco? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Unesco voor alle openstaande vacatures. Ook Unesco's IODE-kantoor voor oceanografische data in Oostende heeft geregeld vacatures.

© Vlaams Departement Buitenlandse Zaken FTP.jpg

Flanders Trainee Programme

Kandidaten die weerhouden worden en als stagiair(e) aan de slag kunnen bij Unesco, kunnen beroep doen op financiële steun van de Vlaamse overheid. Op de website van het Departement Buitenlandse Zaken kom je alles te weten over het Flanders Trainee Programme dat ondersteuning biedt aan mensen die een onbezoldigde stage lopen bij multilaterale organisaties. Op de Facebookpagina van het Flanders Trainee Programme vind je trouwens ook regelmatig beschikbare stageplaatsen.

© Unesco Werk bis -Unesco.jpg

Vrijwilligerswerk

Herken jij jezelf volledig in Unesco's idealen, en wil je die passie graag omzetten in een concreet engagement? Dan kan je je altijd inschrijven voor Unesco's UN Volunteer programme, waarbij je zowel in België als in het buitenland werkervaring kan opdoen. Specifiek voor Werelderfgoed is er ook het World Heritage Volunteers (WHV) initiatief, in samenwerking met ook de European Heritage Volunteers voor vrijwilligersprojecten in Europa.