Unesco Vlaanderen

3 jonge onderzoeksters krijgen L’Oréal-Unesco For Women in Science beurs

Gepubliceerd op 18/05/2022 door Unesco Platform Vlaanderen

Drie Belgische onderzoeksters, Priyanka Priyadarshini, Anne Rubens en Margo Verstraete, hebben op 4 mei 2022 een beurs ter waarde van 60.000 euro ontvangen om hun doctoraatsonderzoek te kunnen starten, respectievelijk in de biotechnologie, wiskunde en dierengeneeskunde.

Priyadarshini houdt zich voor haar onderzoek bezig met de deling van voortplantingscellen, Rubens bestudeert de efficiëntie van optimalisatiealgoritmen en Verstraete doet onderzoek naar de dracht van paarden, waarbij de resultaten ook op andere dieren en zelfs mensen van toepassing zouden kunnen zijn.

De Belgische L'Oréal-Unesco-beurzen

De Belgische beurzen L’Oréal-Unesco For Women in Science die onder de auspiciën van het Fond de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) en het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) uitgereikt worden, vormen het nationale luik van het programma L’Oréal-Unesco For Women in Science. De in 2007 gecreëerde Belgische beurzen worden om de twee jaar uitgereikt aan drie jonge vrouwen om de uitmuntendheid van hun onderzoek, hun inzet en hun doorzettingsvermogen op het gebied van het wetenschappelijk onderzoek te bekronen.

Het For Women in Science programma is in 1998 opgericht door L'Oréal en Unesco om de opmerkelijkste wetenschappelijke talenten te belonen en aan te moedigen en om de belangrijke rol van de vrouwen binnen de wetenschap te promoten. Het is bekend dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de wetenschappelijke wereld. Met het programma hopen de initiatiefnemers om jonge vrouwen warm te maken voor een carrière in de wetenschap.