Unesco Vlaanderen

Een open platform voor vrouwen

Gepubliceerd op 16/11/2011 door Unesco Platform Vlaanderen

Elk jaar staat UNESCO op de derde donderdag van november in voor de organisatie van Wereldfilosofiedag. Dit jaar grijpt UNESCO deze dag aan om het eerste nummer van een nieuw onlinemagazine voor te stellen, The Women Philosophers' Journal.

Het nieuwe magazine, dat beschikbaar is in het Engels en het Frans, wil vooral een platform zijn voor de uitwisseling van ideeën. De auteurs die bijdragen leveren, kunnen denken en schrijven zonder beperkingen en vinden langs het magazine een publiek met een open geest.

Verder zal het magazine informatie verschaffen over stageplaatsen, beschikbare opleidingen, publicaties, vacatures enz… die interessant kunnen zijn voor vrouwelijke filosofen, doctoraatstudenten en onderzoekers met filosofie als werkterrein.

Op de Wereldfilosofiedag, 17 november 2011, organiseert UNESCO in samenwerking met een aantal partners een reeks evenementen op haar hoofdzetel in Parijs die open staan voor zowel filosofen als het brede publiek. Zo zijn er conferenties over de eerlijke verdeling van de voordelen van wetenschappelijke vooruitgang, over de rol van filosofie bij het stimuleren van kritisch denken, over de filosofische betekenis van de politieke omwentelingen in de Arabische wereld en over de band tussen filosofie en gelijke kansen in het onderwijs.