Unesco Vlaanderen

Gezocht: jongeren die de digitale kloof helpen dichten

Gepubliceerd op 03/08/2005 door Unesco Platform Vlaanderen

In het najaar wordt in Tunesië een VN Wereldtop georganiseerd die zich buigt over de oprukkende informatiemaatschappij. Eén van de voornaamste problemen van deze informatiemaatschappij is de zogenaamde digitale kloof. Om jonge mensen te stimuleren om bij te dragen tot het dichten ervan - en zij die dat reeds doen extra aan te moedigen - is de World Summit Youth Award (WSYA) in het leven geroepen.

De WSYA is een internationale wedstrijd voor projecten - geleid door jonge mensen - die de digitale kloof helpen dichten. Door dergelijke innovatieve projecten samen te brengen in een wedstrijd, hopen de initiatiefnemers best practices te verzamelen die op hun beurt andere projecten kunnen inspireren.

Er zijn drie categorieën waarbinnen prijzen te winnen vallen: Ontwikkeling, Creativiteit en Cultuur en tenslotte Betrokkenheid van de Gemeenschap. Projecten die gerund worden door mensen jonger dan 27 jaar, kunnen meedingen naar de awards. Kandidaturen indienen kan tot 18 september. Een internationale jury zal de laureaten selecteren.

Voor meer informatie over de World Summit Youth Award en hoe deel te nemen: www.youthaward.org