Unesco Vlaanderen

Internationale striptekenwedstrijd voor jongeren

Gepubliceerd op 14/07/2004 door Unesco Platform Vlaanderen

Jonge striptekenaars en andere creatieve talenten die ongeveer tussen de 15 en de 30 jaar oud zijn en iets te vertellen hebben over het thema "informatiemaatschappij", kunnen met een drie pagina's tellende strip deelnemen aan een internationale wedstrijd die georganiseerd wordt door de Zwitserse organisatie Pastel World Association.

Eind vorig jaar wees de Wereldtop over de Informatiemaatschappij in Genève de wereld eens te meer op de groeiende digitale kloof tussen ontwikkelde landen en de rest van de wereld. Deze ontwikkeling ombuigen is een van de belangrijke uitdagingen voor de komende jaren voor de internationale gemeenschap.

Met een striptekenwedstrijd waaraan jonge mensen van over de hele wereld kunnen deelnemen, hoopt de Pastel World Association bij te dragen tot een beter bewustzijn omtrent de problematiek. De deelnemers wordt immers gevraagd om hun visie op de informatiemaatschappij en de digitale kloof weer te geven via een strip. De winnende inzendingen zullen gebundeld worden in een boek dat een wijde verspreiding zal krijgen. De beste strips zullen ook als promotiemiddel gebruikt worden bij andere projecten die zich tot doel stellen bij te dragen tot het dichten van de digitale kloof. Ook een rondreizende tentoonstelling van bekroonde strips behoort tot de mogelijkheden.

Dit project wordt door verschillende internationale organisaties, waaronder de UNESCO, gesteund. Jonge talenten die zich geroepen voelen, kunnen op de website van de organiserende vereniging een brochure in pdf-formaat downloaden met uitleg over de wedstrijd en een inschrijvingsformulier: www.pastelworld.org