Unesco Vlaanderen

UNESCO-tentoonstelling over onderwijs in Koksijde

Gepubliceerd op 21/01/2008 door Unesco Platform Vlaanderen

Onderwijs is een fundamenteel recht dat wereldwijd nog steeds ontzegd wordt aan de 72 miljoen kinderen die geen school lopen en aan de 774 miljoen volwassenen die niet kunnen lezen of schrijven. Om aandacht te vragen voor het lot van deze mensen, gaven 25 kunstenaars in opdracht van de UNESCO een artistiek gezicht aan de silhouetten van deze anonieme cijfers uit de statistieken. Het resultaat is te bewonderen op de tentoonstelling Laat mijn vriend(in) naar school gaan die voor het eerst te zien is in Vlaanderen.

Doorheen het parcours van 25 kunstwerken weerklinkt een luide oproep tot het garanderen van het recht op onderwijs voor iedereen en wordt stilgestaan bij issues zoals kinder- en vrouwenrechten, zelfontplooiing, gelijke kansen en interculturele dialoog.

Een samenwerking tussen het UNESCO Platform Vlaanderen en het gemeentebestuur van Koksijde, op voorstel van kunstenaar Fernand Vanderplancke, brengt deze opmerkelijke UNESCO-tentoonstelling naar Vlaanderen. Ze is gratis te bezoeken in het gemeentehuis van Koksijde (Zeelaan 303) van 19 januari tot 22 juni 2008. Van maandag tot zaterdag tussen 9 en 12u, op dinsdag en vrijdag eveneens van 13.30 tot 16u.