Unesco Vlaanderen

Welke jongere wil zijn stem laten horen op het UNESCO Jeugdforum?

Gepubliceerd op 09/09/2011 door Unesco Platform Vlaanderen

Wereldwijd laten jongeren, misschien meer dan ooit, hun stem horen om vorm te geven aan het heden en de toekomst van hun land. Ze willen gehoord worden, betrokken worden bij het beleidsproces en echte veranderingen teweegbrengen. Het engagement van jongeren, hun rol in de samenleving, hun problemen inzake tewerkstelling en hun bijdrage tot duurzame ontwikkeling zijn enkele van de thema's die aan bod komen tijdens het zevende UNESCO Jeugdforum.

Het UNESCO Jeugdforum vindt plaats van 17 tot 20 oktober 2011 op de hoofdzetel van UNESCO in Parijs. Het brengt jongeren en vertegenwoordigers van allerlei internationale organisaties samen om ideeën uit te wisselen rond verschillende onderwerpen en om aanbevelingen te formuleren voor de Algemene Conferentie, de officiële vergadering van lidstaten die de koers van UNESCO voor de komende twee jaar uittekent.

De afdeling Jeugd van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, het UNESCO Platform Vlaanderen en de Vlaamse UNESCO Commissie zoeken een Vlaamse jongerenvertegenwoordiger voor het Jeugdforum dat het centrale thema How Youth Drive Change meekreeg.

Wie zoeken we?

  • Leeftijd: tussen 18 en 24 jaar
  • Affiniteit met, en belangstelling voor, het UNESCO-gedachtegoed, in het bijzonder voor het overkoepelende thema van het Jeugdforum How Youth Drive Change en de subthema's. Meer informatie is te vinden bij de links onder dit artikel.
  • Bereidheid UNESCO beter te leren kennen, zowel tijdens de voorbereiding voor (gesprek, relevante publicaties en documentatie doornemen...) als na de bijeenkomst (opvolgen van een aantal UNESCO-programma's die in de interessesfeer van de betrokkene liggen).
  • Engagement om mee in te staan voor de verspreiding van het UNESCO-gedachtegoed in Vlaanderen naar jongeren, zowel via de eigen jeugdwerking als via de kanalen van het UNESCO Platform Vlaanderen (artikel in tijdschrift, suggesties doen over hoe UNESCO of aspecten ervan beter bij jongeren kunnen worden ge(s)maakt,...)
  • Vlot ter taal zijn in minstens één van de werktalen van UNESCO (Engels en Frans)
  • Bereid zijn een uitgebreid verslag te maken en dit te komen voorstellen op de plenaire vergadering van de Vlaamse UNESCO Commissie.

 

Geïnteresseerden sturen hun kandidatuur bestaande uit een gemotiveerd schrijven, een curriculum, een aanbevelingsbrief van een jeugdgerelateerde NGO en bijhorende ingevulde inschrijvingsfiche uit de bijlage op naar:

Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen
afdeling Jeugd t.a.v. Jan Vanhee
Arenbergstraat 9
1000 Brussel
email: jan.vanhee@cjsm.vlaanderen.be

en dit uiterlijk voor donderdag 29 september 2011.

De afdeling Jeugd van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen zal instaan voor de opmaak van de zending en het terugbetalen van de gemaakte kosten (verplaatsing, hotel en verblijfkosten, maaltijden, verzekering...)


Inhoudelijke informatie en achtergrond bij het UNESCO Jeugdforum How Youth Drive Change

Inschrijvingsfiche voor kandidatuur voor deelname aan het UNESCO Jeugdforum How Youth Drive Change

Nummer van het tijdschrift UNESCO Courier gewijd aan het thema van het UNESCO Jeugdforum 2011:How Youth Drive Change