Unesco Vlaanderen

Welke wereld willen we in 2030?

Gepubliceerd op 02/06/2020 door Unesco Platform Vlaanderen

Unesco peilt naar de bezorgdheden van mensen en welke oplossingen ze zien voor een betere wereld tegen 2030.

Unesco lanceert een ongeziene openbare bevraging om inzicht te krijgen in wat mensen denken over de uitdagingen die een bedreiging vormen voor vrede, en over mogelijke oplossingen ervoor. De resultaten zullen helpen om de agenda van Unesco voor het komende decennium te bepalen, om ervoor te zorgen dat de wereld in 2030 er een is waarin we willen leven.

De enquête komt er op een moment dat het maatschappelijk leven wereldwijd ernstig verstoord is door de COVID-19-pandemie. Overal klinkt de oproep om na te denken over de wereld na de coronacrisis en hoe we grote hedendaagse uitdagingen zoals klimaatverandering, geweld en technologische ongelijkheid moeten aanpakken.

De vragen peilen naar hoe de internationale gemeenschap, waaronder Unesco, beter kan inspelen op de bezorgdheden van de wereldbevolking en naar de mate waarin mensen belang hechten aan multilateralisme.

Iedereen kan aan het onderzoek deelnemen. Het zal beschikbaar zijn in minstens 20 talen en blijft drie maanden online. De resultaten worden gebundeld in een speciaal ‘Wereld in 2030’-rapport dat in september verschijnt. Daarin zullen de wereldwijde en regionale uitdagingen worden geanalyseerd.

Vul de vragelijst in.