Unesco Vlaanderen

DVD Vrede opbouwen in de menselijke geest

Gepubliceerd op 07/04/2010 door Unesco Platform Vlaanderen

De objectieven en activiteiten van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) laten zich niet in een slagzin vatten. Deze vaststelling inspireerde het UNESCO Platform Vlaanderen om UNESCO - Vrede opbouwen in de menselijke geest te realiseren, een DVD die een rijkgeschakeerd beeld schetst van de werking en de doelstellingen van UNESCO.

De twaalf minuten durende film belicht de verschillende facetten van UNESCO en biedt kijkers een veelomvattend beeld van de Organisatie. De film legt uit hoe UNESCO bijdraagt tot het opbouwen van vrede, het uitroeien van armoede, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog via onderwijs, wetenschappen, cultuur en communicatie & informatie. Verder stipt de film aan hoe alle programma's van UNESCO bijzondere aandacht besteden aan Afrika en gelijke kansen voor vrouwen en mannen en dat al haar activiteiten geworteld zijn in de principes van de mensenrechten.

Je kan een gratis exemplaar van de DVD UNESCO - Vrede opbouwen in de menselijke geest bestellen via info@unesco-vlaanderen.be