Unesco Vlaanderen

Educatie voor duurzame ontwikkeling door kinderogen

Gepubliceerd op 22/12/2011 door Unesco Platform Vlaanderen

Educatie voor duurzame ontwikkeling kan op bijzonder veel belangstelling rekenen. Naarmate het bewustzijn groeit dat de klimaatverandering onomkeerbaar is en dat de gevolgen ervan zich steeds harder laten voelen, groeit het besef dat we allemaal ons steentje zullen moeten bijdragen willen we onze levenskwaliteit behouden en mensen in ontwikkelingslanden en opkomende economieën een uitzicht bieden op een betere toekomst.

Maar wat is educatie voor duurzame ontwikkeling? Welke onderwerpen dienen er aan bod te komen en hoe breng je de boodschap het best over zodat er daadwerkelijk gedragsverandering uit voortvloeit? Het antwoord staat te lezen op 11 kaarten die verzameld zijn in een map.

De kaarten zijn geïllustreerd met tekeningen en schilderijen die kinderen van over de hele wereld maakten rond het thema 'vrede'. Elke kaart beeldt een aspect van educatie voor duurzame ontwikkeling uit en toont hoe kinderen denken over een betere en meer eerlijke toekomst. Elke kaart bevat ook een kort woordje uitleg in verband met educatie voor duurzame ontwikkeling.

Als je de boodschap begrepen hebt, kun je de fiches als postkaart verzenden om ook kennissen te overtuigen van het belang van educatie voor duurzame ontwikkeling en om hen aan te sporen om bewuste, meer duurzame, keuzes te maken in hun consumptiepatroon en levenswijze.


De kaartenset Educatie voor duurzame ontwikkeling door kinderogen is gratis te bestellen via info@unesco-vlaanderen.be