Unesco Vlaanderen Unesco Vlaanderen

Kom naar de Unesco-trefdag op 14 oktober!

Gepubliceerd op 14/06/2021 door Vlaamse Unesco Commissie

Iedereen met interesse voor Unesco of die betrokken is bij Unesco-netwerken, -programma's, of -erkenningen in Vlaanderen nodigen we graag uit op onze Unesco-trefdag. Dit jaar zal de trefdag doorgaan in het Herman Teirlinckgebouw van de Vlaamse overheid in Brussel. 

Programma

We organiseren sessies over verschillende thema’s met presentaties door boeiende sprekers, en we sluiten af met een drink. We willen iedereen die werkt rond Unesco in Vlaanderen in de kijker zetten en deelnemers de kans geven elkaars activiteiten te leren kennen. De blik verruimen en samenwerking aanmoedigen, daar gaan we voor! 

Het programma bestaat uit twee grote delen:

 • In de voormiddag is er de keuze uit:
  • één algemene open sessie over Unesco
  • aparte gesloten bijeenkomsten van een specifiek comité, werkgroep of netwerk waarvoor je een specifieke uitnodiging moet krijgen
 • In de namiddag kan iedereen kiezen voor:
  • één lange sessie (of over koloniaal verleden, of over Unesco-gebieden in Vlaanderen, of over informeel leren, of over burgerwetenschap)
  • één korte sessie (of over Vlaamse en Europese Unesco-projecten, of over artificiële intelligentie en open science, of over Unesco-erfgoed, of over klimaatsverandering)

Het volledige programma met meer details en de namen van de sprekers vind je hier: programma Unesco-trefdag 2021

Inschrijven

Inschrijven kon tot 7 oktober - deze zijn nu afgesloten

Corona-maatregelen

We volgen de COVID-maatregelen zoals bepaald door het overlegcomité en de Vlaamse overheid. Er is ons momenteel niet toegestaan om met een covid-safe-ticket te werken, dus beperken we het aantal deelnemers en vragen we mondmaskers te dragen, zeker waar we onvoldoende afstand kunnen bewaren (liften, auditoria, onderweg tot je gaat zitten). We vragen hiervoor uw begrip.

Locatie

Herman Teirlinck gebouw, Tour & Taxis site

Havenlaan 88, 1000 Brussel

Hoe te bereiken?

Te voet vanuit de treinstations Brussel-Noord en Thurn & Taxis

Het Herman Teirlinckgebouw(externe website) ligt op een kilometer van het NMBS-station ‘Brussel-Noord’:

 • Aan de hoofduitgang volgt u de Simon Bolivarlaan rechtdoor tot aan het kruispunt met de Willebroekkaai. Steek het kruispunt over.
 • Aan de Willebroekkaai kunt u twee alternatieve routes nemen:
  • volg rechtdoor de Dijlestraat tot aan het kanaal en volg rechts de Akenkaai tot het Redersplein.
  • of volg de Willebroekkaai rechts tot het kruispunt met Redersplein.
 • Volg Redersplein over het kanaal tot het kruispunt met de Havenlaan. Het Herman Teirlinckgebouw ligt aan de overzijde van de Havenlaan, rechts van Thurn & Taxis.

Een aantal treinen van de NMBS hebben een halte aan het station ‘Thurn & Taxis’. Vanuit het station stapt u 12 minuten door het Thurn & Taxis park.

U kunt uw vertrekstation, traject en reistijd opzoeken(externe website) op de website van de NMBS.

Met de pendelbus vanuit treinstation Brussel-Noord

U kan gebruik maken van een pendeldienst tussen het station Brussel-Noord en het Herman Teirlinckgebouw(externe website). Een rit van het station naar het VAC of omgekeerd duurt 4 à 5 minuten.

Aan het Noordstation vertrekken ook een aantal bussen van de MIVB(externe website) met halte aan het VAC (lijnen 14, 20 en 57).

Download het toegangsplan (pdf) (735.59 kB)

Met met de wagen

Dan kunt u terecht op de betaalparking van Thurn & Taxis en de twee parkings in de buurt van Thurn & Taxis (parking UP-site aan de andere kant van het kanaal en parking WTC aan het station Brussel-Noord).