Unesco Vlaanderen

Afrika Filmfestival 2017: migratie en muziek

Gepubliceerd op 22/03/2017 door Unesco Platform Vlaanderen

Vlaamse Unesco Commissie bekroont op 23 april de beste documentaire in Leuven.

Op 21 april 2017 gaat in Leuven de 22ste editie van het Afrika Filmfestival van start. Twee weken lang kunnen filmliefhebbers genieten van  meer dan 120 films van/over Afrika en zijn diaspora op meer dan 30 locaties. Niet alleen in Leuven, maar ook in meer dan 20 gemeenten en steden over heel België staan Afrikaanse filmvertoningen op het programma.

Focus op migratie, muziek en Kenia

Migratie en muziek vormen de rode draad doorheen het Afrika Filmfestival. Dat uit zich in de programmatie met als voorbeeld de slotfilm Félicité van Alain Gomis, winnaar van de Zilveren Beer 2017 in Berlijn. Verder staat dit jaar Kenia centraal, met maar liefst 5 kortfilms en 5 langspeelfilms, allen Belgische en sommige zelfs Europese premières.

Vlaamse Unesco Commissie Prijs

Het festival bekroont verschillende films. Eén van de awards is de Prijs van de Vlaamse Unesco Commissie voor de beste documentaire. Vijf films zijn in deze categorie genomineerd. De Vlaamse Unesco Commissie is partner van het Afrika Filmfestival vanuit de overtuiging dat dit evenement een tastbare bijdrage levert aan de verwezenlijking van de basisfilosofie van Unesco. Door zijn aandacht voor diversiteit, vrijheid van meningsuiting en interculturele dialoog draagt het Afrika Filmfestival bij aan vredesopbouw en verdraagzaamheid in onze hedendaagse samenleving.

Het Afrika Filmfestival heeft bovendien nog meer in petto dan  Afrikaanse film. Tijdens de veertiendaagse staan ook andere evenementen op het programma zoals conferenties, debatten, tentoonstellingen, concerten en boekvoorstellingen.