Unesco Vlaanderen

Maak kennis met Christine Van Broeckhoven

Gepubliceerd op 27/01/2011 door Unesco Platform Vlaanderen

Canvas gaat op donderdag 27 januari van start met een nieuwe televisiereeks die topwetenschappers introduceert bij het brede publiek. De eerste aflevering van Alles voor de wetenschap stelt Christine Van Broeckhoven voor.

Christine Van Broeckhoven is professor moleculaire biologie aan de Universiteit Antwerpen en genetica aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Ze is gekend voor haar onderzoek naar hersenziekten in het algemeen en naar Alzheimerdementie in het bijzonder. Haar werk leverde haar internationale erkenning en talrijke prijzen op, waaronder de L'Oréal-UNESCO Award for Women in Science 2006.

UNESCO en L'Oréal startten in 1998 met hun samenwerking om meer erkenning te geven aan de bijdrage van vrouwen tot wetenschappelijke vooruitgang en om meer meisjes en vrouwen warm te maken voor een carrière in de wetenschap.

Alles voor de wetenschap met Christine Van Broeckhoven is te zien op donderdag 27 januari 2011 om 20u40.


Lees een interview met Christine Van Broeckhoven over de ondervertegenwoordiging en onderwaardering van vrouwen in de wetenschap, verschenen in UNESCO info 66 in 2007.

Bekijk de trailer van Alles voor de wetenschap met Christine Van Broeckhoven.