Unesco Vlaanderen

Netflix en Unesco zoeken Afrikaans filmtalent

Gepubliceerd op 18/10/2021 door Unesco Platform Vlaanderen

Wedstrijd moet uitmonden in zes kortfilms die Afrikaanse volksverhalen op originele wijze vertellen en wereldwijd te zien zullen zijn.

Netflix en Unesco lanceren een wedstrijd voor jong filmtalent in Sub-Sahara Afrika. Ze willen zes filmmakers de kans geven om een Afrikaans volksverhaal te (her)vertellen in een kortfilm. De films gaan in 2022 in première op Netflix.

Tussen 14 oktober en 14 november 2021 kunnen creatievelingen een synopsis insturen. Daaruit worden de zes moedigste, grappigste of verrassende interpretaties van volksverhalen gekozen. De zes winnaars krijgen een productiebudget van 75.000 dollar (via een plaatselijk productiehuis) om hun kortfilm te maken. Ze krijgen daarbij begeleiding van een professional uit de filmindustrie. Elk van hen ontvangt ook een bedrag van 25.000 dollar dat ze vrij kunnen besteden.

Een belangrijk doel van deze wedstrijd is om nieuwe stemmen te ontdekken en opkomende filmmakers in Sub-Sahara Afrika zichtbaarheid te geven op wereldschaal. Tegelijkertijd is het een mooie ondersteuning en promotie van de Afrikaanse filmindustrie.