Unesco Vlaanderen

Oproep nieuwe kandidaten Unesco Creative City

Gepubliceerd op 17/03/2021 door Vlaamse Unesco Commissie

Unesco lanceert een nieuwe oproep voor kandidaat-steden die deel willen uitmaken van Unesco's Creative Cities Network (UCCN). 

Het Creative Cities Network werd in 2004 opgericht om internationale samenwerking binnen en tussen steden wereldwijd aan te moedigen op het vlak van cultuur en creativiteit als motor voor duurzame ontwikkeling. Intussen maken er reeds meer dan 246 steden deel uit van het netwerk. Als stad moet er een keuze gemaakt worden voor één van de zeven cultuurvelden: Design, Film, Gastronomie, Literatuur, Crafts & Folk Art, Media Arts of Muziek.  In Vlaanderen is Kortrijk als designstad en Gent als muziekstad reeds aangesloten bij het Unesco netwerk.

Kandidaat-steden moeten hun aanvraag en andere documentatie aanleveren voor Unesco via het officiële standaardformulier dat voor de deadline van 30 juni 2021 (middernacht) moet worden ingediend. Meer informatie over de oproep, het formulier en de richtlijnen kan men terecht op de volgende Unesco-webpagina: http://en.unesco.org/creative-cities/content/call-applications

Voor de indiening van een Vlaamse kandidatuur moet er ook een formele steunbrief toegevoegd zijn van de Vlaamse Unesco Commissie. De Commissie vraagt daarom om bij interesse zo spoedig mogelijk contact met haar op te nemen en vóór 15 mei een eerste versie van de aanvraag voor te leggen. Zo is er nog voldoende tijd voor evaluatie en bijsturingen.