Unesco Vlaanderen

Sterke documentaires van/over Afrika en zijn diaspora

Gepubliceerd op 18/11/2016 door Unesco Platform Vlaanderen

Afrika Filmfestival toont maandelijks een spraakmakende documentaire van of over Afrika in Leuven.

Een keer per maand, telkens op een donderdag, vertoont het Afrika Filmfestival een spraakmakende documentaire van of over Afrika in Tweebronnen Leuven. Met na de vertoning telkens de mogelijkheid tot nabespreking.

Op donderdag 24 november 2016 staat de tweede documentaire in de reeks DocAfrika op het programma: Passe-partout, in aanwezigheid van regisseur Tim De Keersmaecker.

Waarover gaat de documentaire?

We hebben ze allemaal al zien lopen langs de kant van de weg: mannen, meestal van Afrikaanse oorsprong, die reclamefolders van huis tot huis bezorgen. In Passe-partout volgen we het leven van Samuel, een vrome 54-jarige Congolees zonder verblijfsvergunning. Hij is de chauffeur van een aftandse bestelwagen. Hij rekruteert elke week een aantal mannen met wie hij reclamebladen aan huis brengt. Een andere job zit er voor hem niet in, de staat blijft beroep aantekenen tegen zijn regularisatie, ondanks acht jaar verblijf in België. Samuel voelt zich dan ook een onvrijwillige hoofdrolspeler in een kafkaiaans drama.

Passe-partout maakt deel uit van de documentairereeks Steenweg waarin vijf topregisseurs (o.a. Fien Troch, David Lambert en Eva Küpper) langs Vlaamse steenwegen onverwachte verhalen rapen.

Passe-partout
24 november 2016, 19.30
De Bib Leuven in Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven
Inkom: 3 euro (tickets te koop op de avond zelf, reserveren is niet nodig)

Ontdek het volledige programma van de documentairereeks DocAfrika

Afrika Filmfestival geniet de steun van verschillende partners, waaronder de Vlaamse Unesco Commissie.