Unesco Vlaanderen

Wereldfeest Dunia 29 juli 2017

Gepubliceerd op 24/07/2017 door Unesco Platform Vlaanderen

Wereldfeest op het strand van Oostduinkerke met wereldmarkt, workshops, dans, muziek en wereldverhalen.

Op zaterdag 29 juli staat het Unesco Platform Vlaanderen met een infostand op het wereldfeest Dunia op het strand van Oostduinkerke. In de namiddag organiseren we twee voorleessessies met wereldverhalen en sprookjes voor kinderen tussen vier en twaalf jaar: een om 14u45 en een om 16u15. Het thema is dit jaar de zee.

Zoals bij de vorige editie in 2016 bieden we de kinderen nadien de gelegenheid om wat ze gehoord hebben vorm te geven in een creatieve workshop: tekenen, kleuren, knutselen met schelpen, enz. Op die manier geven we hen ook mee wat Unesco allemaal doet. Meer in het bijzonder omtrent de zee. Tussendoor blijft onze infostand bemand, zodat ook de ouders zich kunnen informeren over de Organisatie.

Wereldfeest Dunia is een initiatief van de dienst Internationale Samenwerking van de gemeente Koksijde. Centraal op het wereldfeest staat een wereldmarkt. Verschillende 4de pijler-organisaties geven duidelijke informatie over hun project en openen voor de bezoekers de wereld via hun smakelijke keuken, toffe hebbedingetjes en kleurrijke kraampjes met lekkernijen en snuisterijen. Er zijn tevens activiteiten zoals workshops en optredens.

Wereldfeest Dunia, zaterdag 29 juli 2017 van 11u tot 18u30 op het strand van Oostduinkerke. De toegang is gratis.