Unesco Vlaanderen

The Unesco Courier juli – september 2017

Gepubliceerd op 08/08/2017 door Unesco Platform Vlaanderen

Journalistiek onder vuur: de (on)macht van de vierde macht.

Het tweede nummer van het nieuwe digitale magazine The Unesco Courier staat in het teken van de uitdagingen waarmee de media recent geconfronteerd worden. De positie van de traditionele media verzwakt, informatie verspreidt zich razendsnel zonder garantie van betrouwbaarheid, de grenzen tussen feiten en opinies vervagen en de beroepsethiek staat onder druk. De media hebben het moeilijk om hun geloofwaardigheid hoog te houden en om het vertrouwen van het publiek voor zich te winnen.

Technologische, economische en politieke veranderingen hebben het mondiale medialandschap het voorbije decennium grondig veranderd. Media van verschillende strekkingen zijn een onmisbaar instrument voor de democratie maar tezelfdertijd wordt er valse, tendentieuze en zelfs gevaarlijke inhoud verspreid. Het roept de vraag op: worden we geïnformeerd of gemanipuleerd? Het wordt steeds moeilijker voor het publiek om waarheid van onwaarheid te onderscheiden.

The Unesco Courier gaat dieper in op deze kwesties en herbevestigt het engagement van Unesco om communicatie en informatie te ondersteunen die gericht is op het helpen opbouwen van vrede in de hoofden van mensen.

Download The Unesco Courier July - September 2017

Download Le Courier de l'Unesco juillet - septembre 2017