Unesco Vlaanderen

Minister Crevits op Unesco's oceanen event

Gepubliceerd op 16/11/2021 door Vlaamse Unesco Commissie

Tijdens de tweejaarlijkse Algemene Conferentie van Unesco die momenteel doorgaat in Parijs, staan er ook een hele reeks 'high level events' op het programma. Op 17 november gaat er een event door over Unesco's marien Werelderfgoed en de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) in het kader van de 'UN Decade of Ocean Science for Sustainable Development'. Vlaanderen is sterk betrokken bij zowel het Mariene Werelderfgoedprogramma, als het IOC en de UN Decade, daarom zal minister Crevits het woord nemen tijdens dit evenement.

Op het event zal de roadmap worden gelanceerd die wetenschappelijk onderzoek en de obstakels erbij identificeert voor een betere bescherming van de marine Werelderfgoedsites.  Ondanks hun iconische status, ontbreekt het bij vele sites aan wetenschappelijke data en onderzoek om de wijzigingen in het ecosysteem, menselijke impact en klimaatverandering te vatten en in gepaste beschermingsplannen te voorzien. 

Op het evenement zal ook het recente, door Vlaanderen gesteunde project voor biodiversiteitsonderzoek op de mariene Werelderfgoedsites worden voorgesteld. Het is een concreet voorbeeld van samenwerking tussen het IOC en het Werelderfgoedcentrum, in het kader van de UN Decade of Ocean Science. 

Meer informatie via deze link

Foto's via deze link

Hieronder de videoboodschap van minister Crevits: