Unesco Vlaanderen

webinar Unesco-gebieden

Gepubliceerd op 07/09/2020 door Vlaamse Unesco Commissie

De Vlaamse Unesco Commissie organiseerde op 7 september 2020 een webinar over de Unesco Biosfeergebieden en Geoparken, in samenwerking met de Regionale Landschappen en de Vlaamse Agentschappen Onroerend Erfgoed en Natuur en Bos.

Door te klikken op de onderstaande knoppen, kan je het, volledige webinar herbekijken met Microsoft Teams, de presentaties apart downloaden en de videoboodschap bekijken van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Matthias Diependaele.

Nog meer informatie over Biosfeergebieden en Geoparken vind je op onze webpagina erover.

De Vlaamse Unesco Commissie organiseerde het webinar om de verschillende gebiedserkenningen van Unesco beter te leren kennen, en om te kijken hoe ze sporen met het komende Vlaamse beleidskader voor de bescherming van erfgoedsites en natuurgebieden. Het webinar was gericht op experts en beleidsmedewerkers vanuit de verschillende overheden, organisaties en instituten in Vlaanderen die betrokken zijn bij erfgoed, natuur, landschap en streekontwikkeling.  

In een eerste sessie gaven experts duiding over Unesco’s Geoparken en Biosfeergebieden. In een tweede sessie lichtten de projectleiders van het Agentschap Natuur en Bos en de Vlaamse Landmaatschappij de nieuwe concepten en beleid toe voor landschapsparken en Nationale Parken. We sloten af met een paneldiscussie over de synergie tussen Vlaamse gebiedserkenningen en internationale kaders.

Hier vindt u een meer gedetailleerd programma met de verschillende sprekers.