Unesco Vlaanderen

8 juni: Thema-avond oceanen in Brugge

Gepubliceerd op 31/05/2010 door Unesco Platform Vlaanderen

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) organiseert op 8 juni 2010, naar aanleiding van de Werelddag van de Oceanen, een boeiende thema-avond in Brugge. Drie sprekers nemen de aanwezigen meer op een virtuele reis langs de Vlaamse kust, de wereldzeeën en de zeebodem.

Jan Seys (VLIZ) biedt een eigenzinnige kijk op de kust, Pieter Mathys (Universiteit Gent) bespreekt de nieuwste ontwikkelingen inzake groene energiewinning op zee en Anton Ervynck (Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed) duikt naar de archeologische schatten die op de zeebodem te vinden zijn.

De thema-avond gaat van start om 19u en vindt plaats in het Provinciaal Hof op de markt van Brugge. Het bijwonen van de avond is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt: vooraf inschrijven is dus de boodschap!

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) is het coördinatie- en informatieplatform voor zeewetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen. Het VLIZ is een knooppunt voor marien en kustgebonden onderzoek en fungeert als internationaal aanspreekpunt. Belangrijke activiteiten zijn het beheer van het Vlaams Marien Data- en Informatie Centrum (VMDC), het Infoloket, de Zeebibliotheek en het onderzoeksschip 'Zeeleeuw'.

Klik hier voor meer informatie over de thema-avond over de oceanen en om je in te schrijven.