Unesco Vlaanderen

Audrey Azoulay benoemd tot directeur-generaal van Unesco

Gepubliceerd op 13/11/2017 door Unesco Platform Vlaanderen

De voormalige Franse minister van Cultuur en Communicatie volgt Irina Bokova op aan het hoofd van de Organisatie.

De Algemene Conferentie van Unesco heeft Audrey Azoulay op 10 november 2017 benoemd tot directeur-generaal van de Organisatie. Ze werd op 13 oktober door de Uitvoerende Raad genomineerd om Irina Bokova op te volgen aan het hoofd van de Organisatie.

Audrey Azoulay is in 1972 geboren. Ze was minister van Cultuur en Communicatie van Frankrijk van februari 2016 tot mei 2017. Ze bekleedde hoge functies bij de Franse publieke omroep en was vervolgens rapporteur bij de Franse openbare controle-instantie, de Cour des Comptes. Ze was ook juridisch expert voor de Europese Commissie op het gebied van cultuur en communicatie en oefende verschillende functies uit bij het Frans Nationaal Centrum voor Cinematografie (CNC).

Audrey Azoulay is afgestudeerd aan de administratieve school van Frankrijk, de Ecole nationale d'administration en heeft een masterdiploma in bedrijfsadministratie van de Universiteit van Lancaster (VK) en een diploma in de politieke wetenschappen van het Institut d'Etudes Politiques (Frankrijk).

Audrey Azoulay is de elfde directeur-generaal van Unesco en de tweede vrouw die deze functie bekleedt. Ze zal aantreden op 15 november.

Mededeling van Audrey Azoulay naar aanleiding van haar benoeming tot directeur-generaal van Unesco >