Unesco Vlaanderen

Audrey Azoulay genomineerd als directeur-generaal van Unesco

Gepubliceerd op 16/10/2017 door Unesco Platform Vlaanderen

De voormalige minister van Cultuur van Frankrijk volgt in november Irina Bokova op als hoofd van de Organisatie.

De 58 leden van de Uitvoerende Raad van Unesco hebben Audrey Azoulay op 13 oktober 2017 genomineerd voor de functie van directeur-generaal van de Organisatie, als opvolgster voor de uittredende Irina Bokova.

De lidstaten van Unesco, die om de twee jaar bijeenkomen tijdens de Algemene Conferentie van de Organisatie, zullen op 10 november 2017 stemmen over de nominatie.

Audrey Azoulay is in 1972 geboren. Ze was minister van Cultuur van Frankrijk van februari 2016 tot mei 2017. Ze begon haar carrière bij de dienst die de publieke omroep in Frankrijk ondersteunt. Daarna werkte ze als rapporteur voor de Franse openbare controleautoriteit Cour des Comptes en als juridisch expert voor de Europese Commissie op het gebied van cultuur en communicatie. Ze oefende ook verschillende functies uit bij het Frans Nationaal Centrum voor Cinematografie (CNC).

Azoulay is afgestudeerd aan de administratieve school van Frankrijk, de Ecole nationale d'administration en heeft een masterdiploma in bedrijfsadministratie van de Universiteit van Lancaster (VK) en een diploma in de politieke wetenschappen van het Institut d'Etudes Politiques (Frankrijk) .

Er waren negen kandidaten voor de functie van directeur-generaal van Unesco: Polad Bülbüloglu (Azerbeidzjan), Qian Tang (China), Moushira Khattab (Egypte), Audrey Azoulay (Frankrijk), Juan Alfonso Fuentes Soria (Guatemala), Saleh Al-Hasnawi (Irak) Vera El-Khoury Lacoeuilhe (Libanon), Hamad bin Abdulaziz Al-Kawari (Qatar), Pham Sanh Chau (Vietnam).

Lees de visie van Audrey Azoulay op Unesco. >