Unesco Vlaanderen

Bekijk de filmpjes die UNESCO overtuigden

Gepubliceerd op 26/01/2011 door Unesco Platform Vlaanderen

Aalst Carnaval, het Krakelingenfeest en Tonnekensbrand uit Geraardsergen, en Houtem Jaarmarkt staan sinds kort op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. De inschrijving gebeurde tijdens de vijfde bijeenkomst van het Intergouvernementeel Comité voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed die plaatsvond in Nairobi (Kenia) van 15 tot 19 november 2010.

Hieronder stellen we de filmpjes voor die mee de beslissing van het Comité beïnvloeden om deze drie elementen een felbegeerde UNESCO-erkenning te geven.

Aalst Carnaval

Krakelingenfeest en Tonnekensbrand uit Geraardsbergen

Houtem Jaarmarkt

Het Comité voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed voegde in november 2010 ook de valkerij toe aan de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Het betrof een internationaal dossier ingediend door de Verenigde Arabische Emiraten, mee ondersteund door ons land.


Klik [hier] om meer te lezen over de recente inschrijvingen op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.