Unesco Vlaanderen

Bestemming Europa: werelderfgoed als trekpleister

Gepubliceerd op 17/09/2018 door Unesco Platform Vlaanderen

Unesco stelt een website voor om werelderfgoedtoerisme in Europa te promoten.

Unesco heeft een nieuwe website gelanceerd met de bedoeling om meer toeristen te lokken naar werelderfgoedsites in Europa. De site is ontwikkeld in samenwerking met National Geographic en met steun van de Europese Unie. Er staan 34 werelderfgoedsites in 19 Europese landen in de kijker.

De website stelt vier thematische routes voor: Koninklijk Europa, Oud-Europa, Romantisch Europa en Ondergronds Europa. Naast een voorstelling van verschillende werelderfgoedsites, zijn er hulpmiddelen om toeristen te helpen bij de planning en de voorbereiding van hun reis.

De initiatiefnemers van de website willen reizigers een alternatief bieden voor de populaire bestemmingen die iedereen kent. Ze hopen dat toeristen langer in een regio zullen verblijven en er meer zullen genieten van wat de plaatselijke cultuur en omgeving te bieden hebben.

De website is ook bedoeld om meer Chinese toeristen aan te trekken. Dit naar aanleiding van het EU/China Toerisme Jaar, een initiatief van de Europese Commissie, het Chinese Ministerie van Cultuur en Toerisme en de European Travel Association. Het verklaart waarom de website naast in het Engels en het Frans ook in het Chinees te raadplegen is. Het platform draagt ook bij tot de doelstellingen van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Ontdek de nieuwe website World Heritage Journeys >