Unesco Vlaanderen

Ga in het buitenland op werelderfgoedkamp

Gepubliceerd op 08/05/2019 door Unesco Platform Vlaanderen

Jongeren kunnen deelnemen aan een kamp op werelderfgoedsites over de hele wereld om mee te werken aan conservering en bescherming.

Voor het twaalfde jaar op rij stelt het Werelderfgoedcentrum van Unesco een reeks kampen voor jongeren voor. Deelnemers gaan er aan de slag op een culturele of natuurlijke werelderfgoedsite waar ze meewerken aan de conservatie ervan en helpen om bewustzijn te creëren voor werelderfgoed bij de lokale bevolking.

68 kampen op 64 werelderfgoedsites

tijdens de periode van juni tot december 2019

georganiseerd door 55 organisaties in 36 landen

Wie de handen uit de mouwen wil steken op een werelderfgoedsite, vindt op de website van het Unesco Werelderfgoedcentrum een overzicht van de projecten die openstaan voor vrijwilligers. Voor elk project is er een fiche met uitleg en contactgegevens. Geïnteresseerden nemen rechtstreeks contact op met de organisatoren voor verdere informatie over het deelnemen aan projecten.

Wie de uitdaging aangaat, bieden we graag een forum om zijn of haar ervaringen te delen. Laat ons dus zeker weten als je ergens aan de slag gaat om je steentje bij te dragen tot de bescherming van werelderfgoed.

Overzicht van de projecten die vrijwilligers zoeken om mee te werken aan de bescherming van werelderfgoed >