Unesco Vlaanderen

Help onze oceanen beschermen

Gepubliceerd op 27/07/2016 door Unesco Platform Vlaanderen

De Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) van Unesco roept iedereen op om mee te werken aan de bescherming van onze zeeën en oceanen. Dat kan door mee te doen aan de 'Our Ocean, Our Health' campagne van Sea Change die het bewustzijn wil vergroten over de link tussen de oceaan en de volksgezondheid.

Sea Change is een project dat Europese burgers wil sensibiliseren voor de intrinsieke banden tussen de oceaan en de gezondheid van de mens. De nieuwe campagne geeft tips over hoe iedereen kan bijdragen tot gezonde oceanen, gezonde gemeenschappen en uiteindelijk een gezonde planeet. Het project wordt gefinancierd door de EU. De IOC is een van de organisaties die het mee ondersteunen.

'Our Ocean, Our Health' beklemtoont de essentiële rol die oceanen spelen om het leven op aarde mogelijk te maken. De oceaan voorziet ons van zuurstof, regelt ons klimaat en produceert meer dan 140 miljoen ton voedsel per jaar. Maar menselijke activiteit en onze levensstijl zetten de gezondheid van oceanen onder druk. Als we niet goed zorg dragen voor de oceaan, zetten we ons eigen voortbestaan op het spel.

Ontdek wat je zelf kan doen om de oceaan te ontzien. En deel je engagement met #OurOceanOurHealth