Unesco Vlaanderen

Loop stage bij het Werelderfgoedcentrum van Unesco in Parijs

Gepubliceerd op 04/12/2023 door Unesco Platform Vlaanderen

Het Werelderfgoedcentrum van Unesco biedt verschillende stageplaatsen aan in 2024. Het gaat om stages van zes maanden die starten in de periode januari-maart of juli-september. Solliciteren kan tot 31 december 2023.

Het Werelderfgoedcentrum leidt vanuit de hoofdzetel van Unesco in Parijs de werking van de Werelderfgoedconventie in goede banen. Het verzamelt de nominatiedossiers en de periodieke rapporten die de lidstaten over hun werelderfgoed inzenden, organiseert de bijeenkomsten van het Werelderfgoedcomité, coördineert de (nood)hulp die aan werelderfgoedsites gegeven wordt en voert publiciteit voor de Conventie.

In 2024 zijn er stageplaatsen beschikbaar bij de Eenheid voor Europa en Noord-Amerika van het Werelderfgoedcentrum. Die eenheid volgt 47% van alle inschrijvingen op de Werelderfgoedlijst op.

Landen die over werelderfgoed beschikken, moeten geregeld verslag uitbrengen over hoe het ermee gesteld is. Dat proces is in volle gang. Het is de bedoeling dat de stagiairs dit proces mee ondersteunen en faciliteren.

Kandidaten die weerhouden worden en als stagiair(e) aan de slag kunnen bij Unesco, kunnen beroep doen op financiële steun van de Vlaamse overheid. Op de website van het Departement Buitenlandse Zaken kom je alles te weten over het Flanders Trainee Programme dat ondersteuning biedt aan mensen die een onbezoldigde stage lopen bij multilaterale organisaties.