Unesco Vlaanderen

Nieuw digitaal ecosysteem voor experts en oceaanwetenschappers

Gepubliceerd op 20/04/2021 door Unesco Platform Vlaanderen

Het in Oostende gevestigde Unesco/IOC projectkantoor voor IODE stelt met een website een nieuw project voor: Ocean InfoHub (OIH). Dat is erop gericht om de toegang tot wereldwijde oceaaninformatie, data en kennisproducten voor duurzame ontwikkeling te verbeteren. Het project geniet steun van de Vlaamse regering langs het Flanders Unesco Science Trustfund (FUST).

De eerste focus van het project zal liggen op het beantwoorden van de behoefte aan data en kennisproducten van drie regio's: Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied en de kleine eilanden in de Stille Oceaan. Zowel thematisch als op het vlak van beschikbare taalversies zal worden ingespeeld op de noden van de verschillende gemeenschappen. 

Het project start met het ontwikkelen van gebruikersgemeenschappen en het formaliseren van partnerschappen met andere VN-agentschappen en internationale partners.

Bedoeling is dat het project uitgroeit tot een digitaal ecosysteem waar gebruikers inhoud en diensten die ze nodig hebben kunnen vinden, terwijl ze ook de mogelijkheid hebben om zelf makers van inhoud te worden.