Unesco Vlaanderen

Popster Ricky Martin vraagt UNESCO ten dans

Gepubliceerd op 16/05/2006 door Unesco Platform Vlaanderen

De UNESCO en de Ricky Martin Foundation sloten een principeakkoord om voortaan samen de strijd aan te binden tegen de uitbuiting en het misbruik van kinderen. De Ricky Martin Foundation zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen, op gebieden zoals sociale rechtvaardigheid, onderwijs en gezondheid.

De samenwerking past binnen het kader van het Education of Children in Need programma van de UNESCO. Dit programma zet jaarlijks 20 tot 50 projecten op om kinderen in noodsituaties bij te staan. Het helpt kinderen herstellen van een opgelopen trauma door te werken omtrent onderwijs, gezondheid, huisvesting, zorg en vrijetijdsbesteding. Het programma wordt volledig gefinancierd met giften uit de privé-sector.

Een eerste stap in de samenwerking, is het versterken van de Navega Protegido campagne, opgestart door de Ricky Martin Foundation en Microsoft om kinderen op een veilige manier op het internet te leren surfen en om hen te beschermen tegen kinderpornografie, pedofielen en identiteitsdiefstal. Er zal educatief materiaal rond de gevaren in cyberspace verspreid worden naar leerlingen en leerkrachten van met de UNESCO geassocieerde scholen in Latijns-Amerika en de Caraïben.

Er wordt ook een specifiek project ontwikkeld voor Puerto Rico, de geboorteplaats van zanger Ricky Martin, onder meer bekend van hits zoals Livin' La Vida Loca en She Bangs. Het door de Stichting gefinancierde project Crearte wil artistiek onderwijs inzetten als een instrument om jongeren te rehabiliteren. Het kan steunen op de ervaring van de UNESCO die sinds 2000 een gelijkaardig project heeft lopen in Brazilië.

Klik hier voor meer informatie over de Ricky Martin Foundation.