Unesco Vlaanderen

Sarah Brightman UNESCO Artiest voor Vrede

Gepubliceerd op 07/02/2012 door Unesco Platform Vlaanderen

Sarah Brightman, een Engelse zangeres die vooral bekend is als musicalster maar ook succes oogstte met het zingen van opera-aria's en het uitbrengen van popmuziek, vervoegt de rangen van de UNESCO Artiesten voor Vrede.

Volgens de officiële aankondiging van UNESCO krijgt Brightman deze titel "als erkenning voor haar inzet voor humanitaire en goede doelen en voor haar bijdrage, doorheen haar artistieke loopbaan, voor de promotie van culturele dialoog en de uitwisseling tussen culturen."

Sarah Brightman schitterde in musicals zoals Cats en Phantom of the Opera en begon haar carrière als danseres. Vervolgens groeide ze uit tot een succesvolle popzangeres en vertolkster van klassieke muziek. Op albums als Timeless, Eden, La Luna en Harem combineert ze verschillende muzikale genres en tradities. Ze sleepte meer dan 180 gouden en platina platen in de wacht in meer dan 40 landen en verkocht wereldwijd ruim 30 miljoen cd's en dvd's.

UNESCO Artiesten voor de Vrede zijn beroemdheden die hun invloed, charisma en prestige aanwenden om het gedachtegoed en de programma's van UNESCO onder de aandacht te brengen.