Unesco Vlaanderen

Werelddansdag in Gent

Gepubliceerd op 25/04/2003 door Unesco Platform Vlaanderen

Op initiatief van het Internationaal Dans Comité van het Internationaal Theater Instituut, viert de wereld sinds 1982 jaarlijks de Internationale Dag van de Dans op 29 april. De datum verwijst naar de verjaardag van de bekende, in 1727 geboren, danser Jean-Georges Noverre.

Volgend op het succes van de editie 2002, hernemen Fantast Dansacademie en Oxfam-Wereldwinkel Gent-centrum de organisatie van de Werelddansdag. Deze kadert in de Internationale Dag van de Dans en heeft als doel extra aandacht te vragen voor dans in al haar facetten en verschijningsvormen en om mensen te bereiken die nog niet actief betrokken zijn bij de danswereld. Dit jaar vindt de Werelddansdag plaats op zaterdag 3 mei 2003 in De Centrale, Kraankindersstraat 2, te 9000 Gent.

Naast dansinitiaties, deze keer ook voor kinderen, en videoprojecties over dans, is er een wereldmarkt met standen van diverse aanbieders van wereldproducten, internationale organisaties en in dans gespecialiseerde organisaties of bedrijven. De dag wordt afgesloten met een wereldmuziekfuif.

Voor meer informatie en het volledige programma: www.fantast.be