Unesco Vlaanderen

Wereldfeest Dunia met dans, muziek en verhalen

Gepubliceerd op 26/07/2016 door Unesco Platform Vlaanderen

De dienst Internationale Samenwerking van de gemeente Koksijde organiseert op zaterdag 30 juli 2016 voor de 13de keer het wereldfeest Dunia op het strand van Oostduinkerke. Centraal op het wereldfeest staat een wereldmarkt. Verschillende 4de pijler-organisaties geven duidelijke informatie over hun project en openen voor de bezoekers de wereld via hun smakelijke keuken, toffe hebbedingetjes en kleurrijke kraampjes met lekkernijen en snuisterijen. Er zijn tevens activiteiten zoals workshops en optredens.

Verhalen vertellen

Het Unesco Platform Vlaanderen is ook van de partij op het wereldfeest Dunia. Aan onze stand is er om 14u, 16u en 18u een voorleesmoment voor kleuters en lagere schoolkinderen met sprookjes en verhalen uit verschillende delen van de wereld. Dit om de in deze tijd van internet en de overheersende beeldcultuur de orale vertelcultuur terug op de kaart te zetten.

Het promoten van de vertelcultuur sluit aan bij de inspanningen van Unesco om mensen bewust te maken van het belang van immaterieel cultureel erfgoed: orale tradities, podiumkunsten, rituelen, festiviteiten, traditioneel vakmanschap, enz. We moeten immers niet enkel onze monumenten en landschappen beschermen maar alle vormen van erfgoed koesteren die verbonden zijn met onze identiteit en diversiteit.

Entertainment

Daarnaast staan er nog verschillende leuke activiteiten gepland op het wereldfeest Dunia. Zo is er om 11u en 12u een djembé-workshop en staan Burundese dansers en trommelaars garant voor ambiance om 13u. Om 15u is er een concert van Jean Bosco Safari waarbij een heus 'Koksijde-lied' zijn première krijgt. En om 17u brengen de dames van Belladonna muziek vanuit de vier windstreken.


Wereldfeest Dunia, zaterdag 30 juli 2016 van 11u tot 18u30 op het strand van Oostduinkerke. De toegang is gratis.