Unesco Vlaanderen

Werelderfgoed in België

Gepubliceerd op 21/12/2010 door Unesco Platform Vlaanderen

De poster Werelderfgoed in België toont en beschrijft de rijkdom en de eigenheid van de plaatsen en monumenten die in ons land als werelderfgoed erkend zijn. Het gaat om de Vlaamse begijnhoven, de Grote Markt van Brussel, de scheepsliften van het Canal du Centre en omgeving (La Louvière en Le Roeulx), de Brugse binnenstad, de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal van Doornik, de neolithische open vuursteenmijnen van Spiennes, het complex woning-atelier-museum Plantin-Moretus in Antwerpen en de belforten van België en Frankrijk.

De achterzijde van de poster biedt achtergrondinformatie over het opzet en de werking van de Werelderfgoedconventie en geeft meer gedetailleerde uitleg over de waarde en de karakteristieken van het Belgisch werelderfgoed. Er wordt onder meer verteld waarom de Werelerfgoedconvetie zo bijzonder is en hoe een site op de Werelderfgoedlijst terechtkomt. De publicatie maakt ook duidelijk dat niet op alles wat de UNESCO doet ter bescherming van het cultureel erfgoed het etiket 'werelderfgoed' mag gekleefd worden.

De poster Werelderfgoed in België is uitgegeven door het UNESCO Platform Vlaanderen en is gratis te bestellen via info@unesco-vlaanderen.be