Unesco Vlaanderen

Webinar Internationale Moedertaaldag 21/02/'22

Gepubliceerd op 09/02/2022 door Vlaamse Unesco Commissie

In onze superdiverse samenlevingen in Nederland, Vlaanderen, Brussel en Suriname is het belangrijk dat we investeren in Nederlands als gemeenschappelijke onderwijstaal en dat andere thuistalen van leerlingen mee kunnen worden ingezet om tot leren te komen.

Ter gelegenheid van de Internationale Moedertaaldag op maandag 21 februari organiseren de Taalunie, de Unesco-commissies van Nederland, Vlaanderen en Suriname, de Nationale Taalraad Suriname, het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor West-Europa, het Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor het Caribisch gebied, en Drongo hierover een live webinar. 

Je kan het via deze link opnieuw beleven: https://www.drongo.nl/programma-onderdelen/evenement/95d70cf3/ 

Programma
In het webinar is een panelgesprek voorzien met de volgende sprekers:
Monaïm Benrida, Programmamanager Gelijke Kansen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is onze moderator.
Karoo Beheydt, onderwijsondersteuner bij het Onderwijscentrum Brussel, toont het instrument “Omgaan met talige diversiteit op school” en licht toe hoe dit kan worden aangewend.
Ellen-Rose Kambel, directeur van de Rutu Foundation voor intercultureel meertalig onderwijs, gaat dieper in op taalvriendelijke scholen, translanguaging en functioneel meertalig leren.
Lidy Peters, docent meertaligheid bij Hogeschool Academica, University of Applied Sciences in Amsterdam, en auteur van het boek Talen die de school in komen, vult aan met goede voorbeelden uit de praktijk en vertelt hoe ouders van leerlingen mee kunnen worden betrokken.

Na de presentaties kunnen mensen die zich vooraf op het Drongo-platform hebben geregistreerd en zich ook voor het webinar hebben aangemeld, vragen stellen via de chat.

Registreren en aanmelden

Via deze link komt u op de pagina van het webinar terecht. Onder de foto kunt u zich via de gele knop aanmelden voor het webinar nadat u zich op het Drongo-platform hebt geregistreerd. Als u zich eerst nog op het Drongo-platform hebt moeten registreren, dan kunt u via het tegeltje in de agenda op de homepage terugkeren naar de pagina van het webinar en u ook hiervoor aanmelden. Op 21 februari kunt u inloggen op het Drongo-platform en het webinar live volgen.