Unesco Vlaanderen

Delivering Education

Gepubliceerd op 11/10/2017 door Unesco Platform Vlaanderen

Tentoonstelling over het aanbieden van onderwijs aan Palestijnse vluchtelingen.

Het VN-Agentschap voor Hulp aan de Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) stelt haar onderwijsactiviteiten voor met een tentoonstelling in Leuven.

Door een reeks video-interviews en portretfoto's toont de tentoonstelling de menselijke gezichten in de voorhoede van UNRWA's educatieve diensten, van basisonderwijzende docenten tot technische en beroepsopleiders, van gezondheidsvoorlichters tot producenten die werken voor UNRWA TV. De interviews bieden een uniek inzicht in de omvang van de diensten die UNRWA aan Palestijnse vluchtelingen biedt. Met de steun van de Europese Unie helpt UNRWA hen om toegang te krijgen tot kwalitatief goed onderwijs.

De tentoonstelling bevat ook getuigenissen van jonge Palestijnse vluchtelingen voor wie de EU-gesteunde UNRWA-programma's en -projecten de sleutel waren om hun doelen te bereiken en hun potentieel te vervullen.

Opening tentoonstelling

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op dinsdag 24 oktober 2017 om 16.00 uur in de Museumzaal van de Universiteitshal met toespraken van:

  • Prof. dr. Peter Lievens, Vice-Rector Internationale Zaken KU Leuven
  • Meneer Matthias Burchard, Directeur UNWRA Brussels Office
  • Prof. Jan Wouters, Voorzitter Vereniging voor de Verenigde Naties Vlaanderen - België en Hoogleraar Internationaal Recht, KU Leuven

Klik hier om te registreren voor de opening van 'Delivering Education'

Wist je dat?

Drie Vlaamse Unesco-scholen nemen deel aan het internationaal My Voice My School-project. Dat initiatief van UNRWA brengt de noodzaak voor kwaliteitsvol onderwijs voor vluchtelingenkinderen in conflictgebieden onder de aandacht. Het brengt Palestijnse leerlingen in Gaza en Syrië in contact met leerlingen in het buitenland. Samen werken ze een project uit rond wat kwaliteitsvol onderwijs voor hen betekent.

Klik hier om meer te weten te komen over 'My Voice My School'

Praktisch

De tentoonstelling 'Delivering Education' is geopend op werkdagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur en kan gratis bezocht worden in de Museumzaal van de Universiteitshal, Naamsestraat 22, Leuven tot en met 20 december 2017.