Unesco Vlaanderen

Uber brengt 1 miljoen leerkrachten gratis naar vaccinatiecentra

Gepubliceerd op 16/03/2021 door Unesco Platform Vlaanderen

Uber breidt zijn hulp aan het werk van Unesco uit door 1 miljoen ritten aan te bieden aan leerkrachten over de hele wereld van en naar vaccinatieafspraken om de heropening van scholen te ondersteunen en leerkrachten en hun gemeenschappen te beschermen.

Als lid van de Global Education Coalition werkte Uber samen met Unesco en haar partners tijdens de eerste golf van COVID-19 om maaltijden te bezorgen aan de zwaarst getroffen studenten in landen als het VK, Kenia, Mexico en Colombia. Nu gevallen van COVID-19 nog steeds over de hele wereld toenemen en veel scholen volledig of gedeeltelijk gesloten zijn, breiden Uber en Unesco hun samenwerking uit. Samen streven ze ernaar om transport weg te nemen als barrière voor toegang tot vaccinaties voor leraren over de hele wereld als en wanneer regeringen leraren toestaan zich te laten vaccineren.

“De aanhoudende effecten van de pandemie worden gevoeld door leerkrachten en gezinnen over de hele wereld. We zijn toegewijd aan het ondersteunen van leerkrachten om veilig terug te keren naar de klaslokalen,” aldus Stefania Giannini, adjunct-directeur-generaal onderwijs van Unesco. “We zijn verheugd om onze samenwerking met Uber voort te zetten om leraren ritten te bieden om toegang te krijgen tot vaccinaties zodra deze beschikbaar zijn; dit zal een betekenisvol verschil maken voor veel onderwijzers en schoolgemeenschappen over de hele wereld en kinderen helpen zo snel mogelijk weer te leren in de klas.”

De 1 miljoen ritten voor leraren onder de Global Education Coalition maken deel uit van de toezegging van Uber om 10 miljoen gratis ritten of ritten met korting aan te bieden om ervoor te zorgen dat vervoer geen belemmering vormt voor het verkrijgen van het vaccin. De 1 miljoen ritten zijn beschikbaar voor leerkrachten in de volgende 20 landen: Argentinië, Bangladesh, Brazilië, Canada, Chili, Costa Rica, Duitsland, Egypte, India, Japan, Kenia, Mexico, Nigeria, Pakistan, Oekraïne, Saoedi-Arabië, Sri Lanka, VK, VS en Zuid-Afrika. Uber en Unesco gaan samenwerken met lokale ngo's en overheidsinstanties om ritten aan te bieden aan leraren in deze landen.

De Global Education Coalition is opgericht door Unesco. Het is een breed samenwerkingsverband van VN-organisaties, internationale organisaties, bedrijven en ngo’s die zich samen inzetten om ervoor te zorgen dat het onderwijs wereldwijd zo goed mogelijk kan blijven doorgaan tijdens de coronapandemie.